Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, η αγία μας Εκκλησία τίμησε τη μνήμη Πάντων των Αγίων της. Στην πόλη της Καστοριάς, στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Μεγάλος Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Η αισθητή, στην ψυχή των παρευρισκομένων χριστιανών, παρουσία των Αγίων της πίστεώς μας, φορτίσθηκε ακόμα περισσότερο και με την παράθεση προς προσκύνηση πλειάδος Ιερών Λειψάνων Αγίων από πολλούς Ιερούς Ναούς και Μονές της επαρχίας μας.

Η Χάρις αλλά και η ευωδία τόσων Ιερών λειψάνων, σε συνδυασμό με την ψαλτική πανδαισία που προσέφεραν οι ιεροψάλτες, την κατάνυξη των ιερέων, αλλά και την προσευχητική παρουσία του επισκόπου μας, συνετέλεσαν στην πνευματική ανάταση κλήρου και λαού.

Αυτό ακριβώς το πνεύμα, το πνεύμα της Εκκλησίας, το πνεύμα που απορρέει από την τιμή των Ιερών Λειψάνων, αποτέλεσε τον πυρήνα του κηρύγματος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο βιωματικής αξιοποίησης των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας.

Ερμηνεύοντας μάλιστα έναν λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξήγησε ότι, η τιμή και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων καθαρίζει τα βιοτικά βάρη της συνειδήσεώς μας, προσφέρει πνευματική ασφάλεια και γαλήνη, πηγάζει θησαυρούς πίστεως και ενισχύει την μετάνοια και τον καλό έλεγχο των επιθυμιών μας. Έτσι αποφεύγουμε την αμαρτία και την αυστηρή κρίση του Θεού, απολαμβάνοντας τελικά το πλούσιο έλεος και την άπειρη φιλανθρωπία του Θεού.

Ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, ολοκληρώθηκε με την πάνδημη λιτανεία των ιερών εκτυπωμάτων της Χάριτος στον περιβάλλοντα κοιμητηριακό χώρο του Ιερού Ναού, συνενώνοντας τις δεήσεις του παρόντος βίου, με τις προσευχές προς τους μακαριστούς αδερφούς μας.

Οι πιστοί επιστρέφοντας στο σπίτι τους, μετέφεραν εκεί την Χάρη που έλαβαν και το βίωμα που έζησαν, μεταλαμπαδεύοντας τελικά σε ολόκληρη την κοινωνία τα δώρα της Αγίας του Θεού Εκκλησίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19