Στα επίπεδα του 6% – 7% αναμένεται η αύξηση του Μαΐου

Θα ξεπεράσει τα 700 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την αύξηση η οποία θα ανακοινωθεί την 1η Μαΐου, και που η κυβέρνηση προτίθεται να φτάσει στα επίπεδα του 6%-7%.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επίκειται «σημαντική αύξηση». Οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα σήμερα (από την 1η Ιανουαρίου 2022) βρίσκονται στα 663 ευρώ μικτά. Στην περίπτωση αύξησης κατά 6% θα ανέλθουν στα 703 ευρώ, στα 706 ευρώ εάν η αύξηση είναι 6,5% και θα φτάσουν στα 709 ευρώ στο ενδεχόμενο που επιλεχθεί αύξηση κατά 7%.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στο υπουργείο Εργασίας βρίσκονται εν αναμονή της γνωμοδότησης του ΚΕΠΕ επί του θέματος, που θα αποτελέσει τον βασικό μπούσουλα για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η σχετική γνωμοδότηση αναμένεται να υποβληθεί έως τις 15 Απριλίου. Στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΒΕΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος), θα καταλήξει στο τελικό ποσοστό της αύξησης το οποίο θα προτείνει στη συνεδρίαση (μέχρι τα τέλη Απριλίου) του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο και θα λάβει την απόφαση για να ανακοινωθεί αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2022 κατά 2% και ήδη από τότε η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για δεύτερη αύξηση εντός της ίδιας χρονιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «στην τρέχουσα συγκυρία δίδυμος στόχος με τη συρρίκνωση της ανεργίας είναι και η αύξηση των μισθών που είναι σε δυσανάλογα χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας. Το χρέος μας ως προς τον κατώτατο μισθό θα το κάνουμε. Χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών. Η απάντησή μου σε εργοδότες που λένε ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους είναι ότι η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος».

ΠΗΓΗ:https://m.naftemporiki.gr/

You May Also Like

Αιγαίο ώρα μηδέν: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ένοπλες Δυνάμεις – Θέμα ωρών η κίνηση του Oruc Reis

Αιγαίο ώρα μηδέν: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ένοπλες Δυνάμεις –…

Τα άγρια άλογα του Τυρνάβου

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα άγρια άλογα, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το ευρωπαϊκό τοπίο

Bloomberg: Η Ευρώπη χάνει το τρένο του φετινού χειμώνα για το φυσικό αέριο

Τα περιθώρια για λήψη επαρκών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο στενεύουν ολοένα και…

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 15 Μαρτίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 15 Μαρτίου

Σπάνιο βίντεο 30 ετών δείχνει την Αλίκη Βουγιουκλάκη χορεύει στο εξοχικό της στον Θεολόγο

Το βίντεο χρονολογείται από το 1992

Πολική αρκούδα κυνήγησε κατοίκους, σκότωσε γυναίκα και ένα αγόρι

Πανικός σε χωριό στην Αλάσκα: Πολική αρκούδα κυνήγησε κατοίκους, σκότωσε γυναίκα και…

ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 2.082 προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 2.082 προσλήψεις ανέργων

Τέλος το MEGA: Το ΕΣΡ κλείνει οριστικά με μαύρο το «Μεγάλο Κανάλι»

Τα 9 μέλη της Ανεξάρτητης Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής ΕΣΡ σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες…