Μετά από μια έντονη συνεδρίαση όπου ακούστηκαν έντονες αντιρρήσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πέρασε πριν λίγο από το δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση της βίλας Πετρίδη στο Γερμανικό Ίδρυμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2027. 25 υπέρ 18 κατά και 2 λευκές ψήφοι.Η συζήτηση κινήθηκε μεταξύ της σκοπιμότητας και των γερμανικών αποζημειώσεων αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα αναλάβει όλες τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες συντήρησης του ακινήτου, ενώ υποχρεούται να διαθέτει στην Β’ δημοτική κοινότητα τους χώρους του κτιρίου για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που αφορούν στην νεολαία.

Επιλογή εξωστρέφειας χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την έλευση της έδρας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επεσήμανε ότι η φιλοξενία αυτού του διεθνούς ιδρύματος στο δυτικό κομμάτι της πόλης επιβεβαιώνει ακριβώς την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στον στόχο να αναβαθμιστεί η περιοχή της δεύτερης δημοτικής κοινότητας.

Εξάλλου, η Β΄ ΔΚ θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το παραδοσιακό κτίριο της οδού Αναγεννήσεως για τη φιλοξενία ήπιων δραστηριοτήτων. “Στόχος μας είναι το κτίριο αυτό, που αποτελεί στολίδι, να βρει μια σωστή χρήση, μέσα από την οποία θα προκύπτουν μόνον ωφέλειες για την πόλη μας.

Ό,τι κάνουμε πρέπει να αφήνει ένα αποτύπωμα στον πολιτισμό, στην κοινωνία, στους ανθρώπους που ζουν σε κάθε περιοχή”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Απαντώντας σε κριτική που διατυπώθηκε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέστησε σαφές ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή δεν απεμπολείται κανένα δικαίωμα και δεν αναιρείται καμία εθνική θέση. “Πάνω στο μίσος δεν οικοδομείται τίποτε υγιές.

Όλοι κρατάμε τις μνήμες μας. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα στη μνήμη και σε όποια ηθική ή υλική αξίωση, αλλά φροντίζουμε όλοι μας -και πιστεύω με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία- για το καλύτερο της πόλης μας, της πατρίδα μας και αυτού του χώρου που όλοι αγαπάμε και στον οποίο όλοι προσβλέπουμε, που είναι η Ευρώπη μας.

Σε αυτό αποσκοπεί η πρότασή μας, σε αυτήν την κατεύθυνση αποσκοπούν όλες μας οι προσπάθειες”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο ίδιος, άλλωστε, υπενθύμισε ότι στη δυτική πλευρά της πόλης πρόκειται να ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ένα έργο στην υλοποίηση του οποίου το γερμανικό δημόσιο συμμετέχει με 10 εκατ. ευρώ.

Είναι το δεύτερο δημοτικό κτίριο που παραχωρείται μετά τα δημοτικά Σφαγεία που δόθηκαν στη Cisco.

Read more at: https://parallaximag.gr/epikairotita/perase-to-thema-tis-vilas-petridi-dothike-sto-germaniko-idryma

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Δύο αδέλφια στην Κερκίνη παράγουν ένα νέο λευκό τυρί που φιλοδοξεί να γίνει εμβληματικό προϊόν της

Η Κερκινέλλα είναι το νέο τυρί από βουβαλίσιο γάλα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Market Pass: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές στους δικαιούχους

 Η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι και η τελευταία για όσους έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Εκλογές 2023: Τι κάνω αν δεν έχω ταυτότητα

Τα τέσσερα έγγραφα που μπορούν να επιδείξουν οι πολίτες στο εκλογικό κέντρο, αντί της ταυτότητας

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση