Πέτρος Δοκόπουλος, Αντιδήμαρχος Καστοριάς:“πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και το μέγεθος της επιχειρησιακής δράσης του Δήμου Καστοριάς”

5η μέρα σήμερα που η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας βρίσκεται σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, έπειτα από την Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Καστοριάς βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη και πρωτοφανή κατάσταση, στην οποία υποχρεώθηκε, χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία, να φροντίζει για 14 ημέρες, 5.500 εσώκλειστους ανθρώπους που κατοικούν σε 6 διαφορετικές κοινότητες και παράλληλα, να μεριμνήσει για την ασφαλή τροφοδοσία και διανομή των καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τους δεκάδες επαγγελματίες και για τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Η άμεση όμως κινητοποίηση και ο συντονισμός από πλευράς του Δημάρχου Καστοριάς,  Γιάννη Κορεντσίδη ήταν καταλυτικής σημασίας. Με διαρκείς συσκέψεις και συναντήσεις όλων των αρμοδίων θεσμικών φορέων, με συνεχή καθοδήγηση και οδηγίες προς τους Αντιδημάρχους και όλους τους αρμόδιους δημοτικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, γίνεται μία υπερπροσπάθεια για τον χειρισμό της κατάστασης, η οποία ώρα με την ώρα ομαλοποιείται όλο και πιο πολύ.

Το τεράστιο βάρος έπεσε πρωτίστως στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού & Αθλητισμού και όλες τις σχετικές Δομές της, «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Ιατρείο, Συμβουλευτική, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Πέτρος Δοκόπουλος, με διπλή ιδιότητα, συντονιστή και γιατρού αναφέροντας σε δηλώσεις του επισήμανε ότι “πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και το μέγεθος της επιχειρησιακής δράσης του Δήμου Καστοριάς”.

Αυτή τη στιγμή 14 άτομα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 9 νοσηλευτές και προσωπικό του Νοσοκομείου και άλλων υγειονομικών δομών Καστοριάς, που είναι κάτοικοι της περιοχής, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη Μεσοποταμία, συγκροτημένοι σε ομάδες, καταγράφοντας ανάγκες και αιτήματα και παρέχοντας καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής

Την ίδια ώρα, το στελεχιακό δυναμικό του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Καστοριάς και του Ειδικού Παθολόγου κ. Τριαντάφυλλου Τοκατλίδη, συνδράμουν με ουσιαστικό ρόλο, στην όλη προσπάθεια ενώ 5 οχήματα ενισχύουν και ισχυροποιούν τη δράση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα, λειτουργούν 4 κέντρα με τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης, ενώ παρέχονται καθημερινά και δίνονται στη δημοσιότητα χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες προς τους πολίτες και τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι αν και περνούν μία σκληρή δοκιμασία θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή, να παραμείνουν μέσα, για να βγούμε στο τέλος νικητές.

Ο Δήμος Καστοριάς, από την πρώτη στιγμή, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την προστασία των δημοτών του και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες κανένας συνδημότης μας δεν είναι μόνος του. Κανένας συνάνθρωπός μας δεν θα μείνει απροστάτευτος και αβοήθητος. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί.

#DimosKastorias #ΜένουμεΣπίτι

You May Also Like

Ανοιχτό και το Σάββατο 29 Αυγούστου το Γραφείο Εσόδων του Δήμου Γρεβενών για τα αδήλωτα τετραγωνικά

  Ανοιχτό και το Σάββατο 29 Αυγούστου το Γραφείο Εσόδων του Δήμου…

ΕΟΔΥ 29/06 : 15 νέα κρούσματα- κανένας θάνατος

ΕΟΔΥ 29/06 : 15 νέα κρούσματα- κανένας θάνατος

Διανομή Τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από την Π.Ε. Καστοριάς στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ αποκλειστικά για ειδικές ομάδες ωφελούμενων (Οικογένειες με ανήλικα μέλη έως 17 ετών)

Διανομή Τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από την Π.Ε. Καστοριάς στα πλαίσια…

Μέλη του Νεοσύστατου Συνεταιρισμού Πενταλόφου επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη

Μέλη του Νεοσύστατου Συνεταιρισμού Πενταλόφου επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη

Νέα μεταγραφή είχαμε για την Καστορια – Ο Ανδρέας Πίππας συμφώνησε με την ομάδα.

Νέα μεταγραφή είχαμε για την Καστορια – Ο Ανδρέας Πίππας συμφώνησε με την ομάδα.

Το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου Καστοριάς στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου Καστοριάς στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου σε τελετή για τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας Οδυσσέα- Ιωάννη Ζώρα στην Ακαδημία Αθηνών

Η Μαρία Αντωνίου σε τελετή για τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας Οδυσσέα- Ιωάννη Ζώρα στην Ακαδημία Αθηνών

Εθελοντική δράση και αισιοδοξία στο προαύλιο του Γυμνασίου Μανιακών Καστοριάς

«Υπάρχει ελπίδα και αυτή η ελπίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι», γράφει ο διευθυντής του σχολείου σε ανάρτησή του