Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Ο «Πηδηχτούλης» ενημερώνει για τα οφέλη της στείρωσης


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Animal Action Hellas λανσάρει την νέα έκδοση του «Πηδηχτούλη».  Ένα κοινωνικό μήνυμα που δημιουργήθηκε εθελοντικά, με πολλή αγάπη και με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τα οφέλη της στείρωσης.

H 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.  Στην Ελλάδα ωστόσο η 4η Οκτωβρίου δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα υπενθύμισης. Υπενθύμισης για όλα τα αδέσποτα ζώα που ζουν μια τραγική ζωή, για εκείνα που ξεψυχούν από τις αρρώστιες, την πείνα, την δίψα, τα αυτοκίνητα και…το ανθρώπινο χέρι. Για τα βαρελόσκυλα, για τα κακοποιημένα ιπποειδή, για τα κατοικίδια που κακοποιούνται και που ζουν παρατημένα σε μια ταράτσα ή σε ένα μπαλκόνι μέσα στις ακαθαρσίες τους.  Ημέρα υπενθύμισης για τα παραγωγικά ζώα που ζουν μια φρικτή ζωή μέσα σε κλουβιά μέχρι να έρθει η ώρα τους να σφαγιαστούν με βασανιστικό τρόπο.  Ημέρα υπενθύμισης για την άγρια ζωή που έχοντας αποδεκατιστεί από τις φωτιές είναι πλέον έρμαιο στην μανία των κυνηγών.  

Οι συνθήκες για τα ζώα στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις είναι τραγικές.  Τα περιστατικά κακοποίησης είναι καθημερινά εκατοντάδες. O αριθμός των αδέσποτων -σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς- έχει ξεπεράσει το εκατομμύριο και συνεχώς αυξάνεται. Όλοι μας ωστόσο μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα. 

Σε ό,τι αφορά τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων η λύση είναι μία!
ΣΤΕΙ-ΡΩ-ΣΗ! Στειρώνουμε το κατοικίδιο μας και φροντίζουμε για την στείρωση των αδέσποτων της περιοχής μας. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος που βοηθά στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων ενώ παράλληλα βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διαφημιστική εταιρεία Frank&Fame www.frankandfame.gr και και την εταιρεία παραγωγής Imagina www.imagina.gr, οι οποίες συνεργάστηκαν για αυτό το εκπληκτικό βίντεο. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Στάθη Νικολακόπουλο και το Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης για την ηχογράφηση του ραδιοφωνικού σποτ και της εκφώνησης του τηλεοπτικού σποτ.
Προσαρμογή κειμένων, εκφώνηση, επιμέλεια project Αγγελική Παναγιωτοπούλου.
Σημείωση: Το τηλεοπτικό καθώς  και  το ραδιοφωνικό σποτ δημιουργήθηκαν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την οργάνωση μας και οποιαδήποτε μετάδοση του από τα ΜΜΕ δεν επιβαρύνει οικονομικά την Animal Action Hellas.

 

You May Also Like

Επίσκεψη του Κοσμήτορα του Κρατικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν στον δήμαρχο Καστοριάς

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή πραγματοποίησε, την Παρασκευή ( 20/5…

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

  Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Ένωση Σκακιστικών…

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει ότι από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016…

Ευανθία Σιστοβάρη για το θέμα της πλαζ: ‘’ Η συνεργασία και η συνεννόηση μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προς όφελος των πολιτών ‘’

Στις 20/05/2015 η Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου,…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 05-12-2022 έως 11-12-2022)

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Υπέροχο μουσικό ταξίδι με τις φωνές των Πλιάτσικα, Φάμελλου, Δρογώση δίπλα στα πλινθόκτιστα σπίτια

Ήταν μία υπέροχη, μαγική μουσική βραδιά. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μανώλης Φάμελλος…

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον ΕΟΔΥ για Απεικόνιση Χάρτη Επιβεβαιωμένων Κρουσμάτων Covid-19  σε μηνιαία βάση

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον ΕΟΔΥ για Απεικόνιση Χάρτη Επιβεβαιωμένων Κρουσμάτων Covid-19  σε…

Συνάντηση Γρ. Γρηγοριάδη με τον Σύλλογο “Αδελφών Εμμανουήλ” στο Ντολτσό

Στη συνάντηση μας με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βλαχοδήμο και το Δ.Σ.…

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς