Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Green Interemobility

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, η εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) του έργου με τίτλο « Integration of Green Transport in Cities” και ακρωνύμιο «Green Inter-e-Mobility”. Στο έργο, το οποίο συντονίζεται από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτριο Στημονιάρη, συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Δήμος Φλώρινας, ο Δήμος Πρεσπών, ο Δήμος Μπίτολα και ο Δήμος Ρέσεν.

 

Αντικείμενο του Green Inter-e-mobility είναι η προμήθεια, λειτουργία και βέλτιστη χρήση με τη βοήθεια ευφυών συστημάτων μεταφορών τεσσάρων ηλεκτρικών mini-bus και τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες μετακίνησης μαθητών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών, Μπίτολα και Ρέσεν. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 4 ηλιακοί σταθμοί φόρτισης στη Φλώρινα, Πρέσπες, Μπίτολα και Ρέσεν για τις ανάγκες των παραπάνω ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι συζήτησαν θέματα που αφορούσαν οργανωτικά ζητήματα, το συντονισμό των επόμενων βημάτων και την πρόοδο του έργου.

 

To έργο διάρκειας, 24 μηνών, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg-IPA CBC Greece-Republic of North Macedonia 2019-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικούς Πόρους.

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…