Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Ημέρα Καριέρας για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Στις 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψή φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στις εγκαταστάσεις των εταιριών Deloitte, MLS και Exothermia στη Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον των φοιτητών του τμήματος ήταν μεγάλο, καθώς συνολικά συμμετείχαν στην επίσκεψη 65 φοιτητές, συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Παντελή Αγγελίδη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ, Μπίμπη Σταματία, Επίκουρη Καθηγήτρια και τον Δόση Μιχαήλ, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι φοιτητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των εταιριών και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εταιριών που αντιπροσωπεύουν ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο και καινοτόμο επιχειρηματικό κλάδο.

Πρώτος σταθμός η Deloitte, ένας πολυεθνικός κολοσσός που κατατάσσεται από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Στη Θεσσαλονίκη απασχολεί περίπου 300 επαγγελματίες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών/ ΠΔΜ.  Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της επιχείρησης, από την κα. Αλίκη Τσακμάκα, Consultant, HR και ξενάγηση στους χώρους εργασίας από τον κ. Ζαραλίδη Βασίλειο, Consultant, HR. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των φοιτητών και του Director Consultant κου. Russo Riccardo, σε θέματα τεχνολογίας και ευκαιριών καριέρας. Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κ. Σιλβάν Σόλλα, τον κ. Παντελίδη Ιωάννη (Business Analyst, Cloud Engineering), την κα. Βαφειάδου Αικατερίνη-Ειρήνη (Business Analyst, Salesforce), τον κ. Σιλβάν Σόλλα (Business Analyst, Salesforce)  και τον κ. Κωνσταντίνο Κεχαγιά (Business Analyst, Salesforce) οι οποίοι είναι απόφοιτοι του τμήματος ΗΜΜΥ του ΠΔΜ.

 

Δεύτερος σταθμός η MLS Innovation, μία ελληνική επιχείρηση σταθμός στο χώρο της τεχνολογίας με περισσότερα από 30 χρόνια δραστηριότητας στα Βαλκάνια και ευρέως αναγνωρίσιμα τεχνολογικά προϊόντα στον ελλαδικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε υποδοχή από τον κ. Π. Μαλτέζο, After Sales Service Director της επιχείρησης, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και τους χώρους εργασίας, παρουσίαση της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης MAIC καθώς και του τμήματος Research & Development για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Ακολούθησε διάλογος πάνω σε θέματα τεχνολογίας, οργάνωσης, προϊόντων καθώς και απασχόλησης προσωπικού.

Τρίτος και τελευταίος σταθμός η Exothermia, μία startup επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2007 από το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την προσομοίωση καταλυτών και κινητήρων εσωτερικής καύσης μέσω εξειδικευμένου λογισμικού. Η επιχείρηση πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες και περιλαμβάνει στους πελάτες της μερικούς από τους ισχυρότερους παίκτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας από τον κ. Κολτσάκη Γρηγόριο, ιδρυτικό μέλος της εταιρίας, και Καθηγητή του τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα έρευνας, προϊόντων, αγοράς αλλά και ζητήματα απασχόλησης ενώ ακολούθησε διάλογος με τους φοιτητές.

 

To Tμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζεται από ισχυρή εξωστρέφεια, υψηλή αρτιότητα εκπαιδευτικών υποδομών και διαδικασιών και έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας που πραγματοποιούνται από το ΗΜΜΥ με στόχο τη διασύνδεση του τμήματος με την αγορά εργασίας.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…