Υλικά
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής
1 μικρή (220-250 γρ.) κρέμα γάλακτος
1 πακέτο σφολιατίνια
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ενώνουμε τις δύο κρέμες ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.

Ρίχνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μία στρώση σφολιατίνια (κρατάμε μερικά για γαρνίρισμα).

Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Μυστικό: Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού στην κρέμα, για αίσθηση δροσιάς

Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr/

You May Also Like

Παγωτό Oreo με μόνο 3 υλικά -Δροσερό και λαχταριστό

Παγωτό Oreo με μόνο 3 υλικά -Δροσερό και λαχταριστό

Πολύ δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με ροδάκινα

Υλικά 1 συσκ.σαβαγιαρ 1 κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα 1 φακελάκι.κρυσταλική ζελατίνη 600 γρ…

Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα κι ένα από τα πιο δύσκολα να πετύχει κανείς στην υφή. 

Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο

Φασόλια γίγαντες Καστοριάς στο φούρνο

Συνταγή για μια τάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη!

Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη.

Η πιο λαχταριστική πάστα σε γλυκό ταψιού

Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του…

Ελαφριά και δροσερή τούρτα με φρούτα.

Ελαφριά και δροσερή τούρτα με φρούτα.

Κρέμα καραμελέ.

Μία συνταγή για μια δροσερή και βελούδινη κρέμα καραμελέ θα σας ανεβάσει σίγουρα την διάθεση κι εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.