ΠΑΝΣΕΚΤΕ:  «Άδικη και άστοχη η χρέωση του ενός εκ των δύο self test στον καταστηματάρχη της εστίασης»

 

         Δυστυχώς το υπουργείο εργασίας με πλήρη ανευθυνότητα χρεώνει στον κλάδο μας το ένα εκ των δύο self test των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας. Σε όλους είναι γνωστό, ότι με την εγκύκλιο 22963/4/2021 το self test ήταν ένα με ισχύ μιας εβδομάδας. Από τις 10 Μαΐου και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο από τον covid-19 τα self test θα είναι δύο. Ως πρόεδρος του Σωματείου εξέφρασα την αγανάκτηση χιλιάδων μελών στην γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, ως επίσης και στο γραφείο του υπουργού και ζήτησα την άμεση ανάκληση της ως άνω ενέργειας. Κοινοποιούμε και το έγγραφο διαμαρτυρίας με αριθμ. πρωτ. 804/11-5-2021, που εστάλη στο Υπουργείο Εργασίας:

«Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

         Γνωρίζετε πολύ καλά, την οικονομική κατάρρευση του κλάδου της εστίασης εξαιτίας των μέτρων που μας επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για τον covid-19. Το κλείσιμο του κλάδου μας για 10 μήνες, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, δημιούργησε δισεκατομμύρια ευρώ χρέη στις επιχειρήσεις μας, χωρίς ευθύνη δική μας. Χιλιάδες μέλη καταστήματα εκφράζουν την αγανάκτησή τους, για την άδικη χρέωση του ενός εκ των δύο self test για τους εργαζόμενους, που έχει ως συνέπεια νέα οικονομικά βάρη σε έναν πολύπαθο κλάδο, ο οποίος ακόμη δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα τραγικά δεδομένα (χωρίς μουσική – ωράριο 11μμ.-καθυστέρηση κεφαλαίου κίνησης κ.λ.π.).

         Κε Υπουργέ, αν πραγματικά επιθυμείτε να βοηθήσετε τον κλάδο μας, σας απευθύνουμε έκκληση να ανακαλέσετε την ως άνω άδικη ενέργειά σας προς τον κλάδο μας.»

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Συνελήφθη 61χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας