«Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δεν έχουν κανένα όραμα για την ανώτατη εκπαίδευση και καμία προοπτική να δώσουν στη νέα γενιά». Το γεγονός αυτό επισήμανε η Μαρία Αντωνίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα “Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις”.

 

Η Μαρία Αντωνίου σημείωσε πως «ενώ είμαστε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής και της ερευνητικής κοινότητας βρίσκεται σε θερινές διακοπές, ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση επιλέγουν να φέρουν στη Βουλή ένα “πολυνομοσχέδιο” που αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και την έρευνα. Ο λόγος προφανής. Να περάσουν και να ψηφιστούν όλες οι ρυθμίσεις με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις».

 

Χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο τελείως αναχρονιστικό και χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, η Μαρία Αντωνίου πρόσθεσε πως αντί αυτό να στοχεύει στη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την έρευνα, την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, περιλαμβάνει βαθιά ιδεοληπτικές ρυθμίσεις που καταδικάζουν την ανώτατη εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση πολλών δεκαετιών.

 

Επικεντρώνοντας η Μαρία Αντωνίου στις διατάξεις που αφορούν την έρευνα, υπογράμμισε ότι σκοπίμως ο Υπουργός δεν τις συμπεριέλαβε στην δημόσια  διαβούλευση, στερώντας έτσι από την ερευνητική κοινότητα τη δυνατότητα να διατυπώσει τις απόψεις της για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ατολμία, αναβλητικότητα και ανικανότητα στο να θέσει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των ερευνητικών κέντρων, τονίζοντας πως το μόνο μέλημα της Κυβέρνησης είναι το πώς θα ικανοποιήσει το αριστερό της ακροατήριο, με αναχρονιστικές διατάξεις και με ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις ημετέρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Αθανάσιος Χριστόπουλος Το παγκάκι της ΦΙΛΙΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Αθανάσιος Χριστόπουλος Το παγκάκι της ΦΙΛΙΑΣ

Οι Δημήτρης Πιατάς, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Γεωργιάδου, Δήμητρα Σιγάλα, Γιάννης Δρακόπουλος και Βασίλης Πουλάκος στην Καστοριά!

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό…

Ένα αθλητικό θαύμα το ράλλυ 4×4 στο Άργος.

Είμαι ευτυχής που συνέβαλλα στην θέληση της κυβέρνησης της Ν.Δ να γίνει…

Ενημερωτικό σημείωμα από τον Δήμο Καστοριάς προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους Δημότες ενόψει M. Εβδομάδας

Ενημερωτικό σημείωμα από τον Δήμο Καστοριάς προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους…

Τι αναφέρουν οι τέσσερις μοναχές της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Κοζάνης: Δεν κάναμε εμβόλια, απαγορεύεται εκεί να πεις την λέξη γιατρός

Τι αναφέρουν οι τέσσερις μοναχές της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Κοζάνης: Δεν κάναμε…