Η Ελληνική Γουνοποιία αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την εθνική οικονομία, με τη χώρα μας να αποτελεί το κύριο παραγωγικό κέντρο στην Ευρώπη. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια της παγκόσμιας συνάντησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας στην Αθήνα.   Στην παγκόσμια συνάντηση παρουσιάσθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί ο κλάδος και η σημασία του παγκοσμίως.

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 19 έως 22 Οκτωβρίου 2016 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας. Η επιτυχία αυτή σχετίζεται με την πολύ καλή οργάνωση αλλά και με τα πολύ σημαντικά συμπεράσματα και πρωτοβουλίες που αποφασίσθηκαν .Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν τόσο οι δράσεις όσο και τα μελλοντικά σχέδια όλων των υποομοσπονδιών.

Το θερινό Σχολείο, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας αναγνωρίσθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ως μια από τις πλέον σημαντικές πρωτοβουλίες η οποία θα πρέπει να συνεχισθεί.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας προέταξε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν ειδικές δράσεις προβολής της γούνας τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε νέες αγορές με την αξιοποίηση νέων τρόπων προσέγγισης,  παρουσίασε το business plan που κατατέθηκε για τον κλάδο ως μια αφετηρία σχετικών δράσεων επωφελών για την ελληνική γουνοποιία,  την αναγκαιότητα για προώθηση των θέσεων σε πολιτικά κόμματα και φορείς  τομέας που αναγνωρίσθηκε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας πραγματοποιεί ένα πολύ πετυχημένο έργο όπως φάνηκε και από την παρουσία  Γενικών Γραμματέων, του Περιφερειάρχη, βουλευτών, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων κλπ

Τα αποτελέσματα της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης ήταν τα ακόλουθα:

  • Υλοποίηση ειδικών δράσεων για την προώθηση και προβολή της Γούνας (Διαφημιστικές καμπάνιες, συμμετοχή σε εκθέσεις, θερινό σχολείο, διαγωνισμοί σχεδιαστών κλπ)
  • Εφαρμογή προγράμματος ιχνηλασιμότητας των γουνοποιητικών ειδών
  • Προώθηση και επέκταση του προγράμματος Welfur

Κατά την διάρκεια της παγκόσμιας συνάντησης υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και της Τούρκικης Ομοσπονδίας Γούνας με στόχο την μελλοντική συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών και για κοινή πλεύση δράσεων.

Επίσης έντονη ήταν και η παρουσία του Πολιτικού προσωπικού της χώρας μετά από πρόσκληση της ΕΟΓ.

Στις 20 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου παρευρέθησαν ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωνή κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης, οι Βουλευτές του Σύριζα Νομού Καστοριάς κα Ολυμπία Τελιγιορίδου,  και Νομού Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης , η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, o Γραμματέας Οργανωτικού από «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» Αβραμίδης Παντελής , ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ενώ την επόμενη μέρα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τον λόγο πήρε ο επίσημος καλεσμένος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρος Καρυπίδης καθώς επίσης και η Βουλευτής Ν.Δ. Β’ Αθηνών κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κοζάνης  Γεώργιος  Κασαπίδης, οι οποίοι στις παρεμβάσεις τους έδειξαν την αμέριστη συμπαράσταση και  το ενδιαφέρον  για τον κλάδο της γουνοποιίαςimg_04591 karipidis-iff-agm asimakopoulou img_0165 img_0183 img_0281 img_0308

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…