Για μια πρωτότυπη και ολοκληρωμένη δράση με Καστοριανό χαρακτήρα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής κατά την συνέντευξη τύπου – παρουσίαση της Λίμνης των Ευχών , όπως ονομάζεται το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο , που θα λάβει χώρα από φέτος στην πόλη της Καστοριάς κατά τις ημέρες των γιορτών, η οποία αναδεικνύει το εορταστικό χρώμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο μαγευτικό περιβάλλον του Ενυδρείου Καστοριάς που αποτελεί το μεγαλύτερο Ενυδρείο των Βαλκανίων.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Δήμαρχος Καστοριάς , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Κωτούλας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Δημήτρης Πετρόπουλος την Δευτέρα ( 7/12 ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αγγελής επεσήμανε ότι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, κανείς δεν μπορεί να στερήσει ειδικά από τα παιδιά το δικαίωμα στο όνειρο και τη χαρά και ευχήθηκε το φετινό εγχείρημα του Δήμου να είναι η απαρχή ενός αισιόδοξου μηνύματος για την ανάκαμψη της περιοχής μας.

Η Λίμνη των Ευχών δεν θα περιλαμβάνει τελικά το πολυαναμενόμενο για πολλούς παγοδρόμιο, αλλά θα έχει τόσα πολλά πράγματα όπως σπιτάκια , περίπτερα με ζαχαρωτά , αυτοκινητάκια, παιχνίδια, χώρους όπου θα διαβάζονται παραμύθια, χώροι κατασκευής χειροτεχνιών και άλλα πολλά τα οποία ο Δήμος τα κρατάει ως έκπληξη.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κωτούλας αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους στο στήσιμο του όλου πρότζεκτ της Λίμνης των Ευχών, υποσχέθηκε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με μουσικοχορευτικά δρώμενα  και εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μικρά και μεγάλα παιδιά και κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της αγάπης και της χαράς.

‘’ Ευχαριστώ καταρχήν όλους όσους δουλεύουν καθημερινά ασταμάτητα για να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρότζεκτ της Λίμνης των Ευχών. Το χωριό του Αι Βασίλη περιλαμβάνει τρεις χώρους. Ο ένας χώρος είναι ο μέσα στο ενυδρείο ο χώρος στην είσοδο του όπου και θα περιλαμβάνει τα πέτρινα σπιτάκια που είναι η λίμνη των ευχών και εκεί θα υπάρχουν και οι σύλλογοι και θα επεκτείνεται στον χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. ‘’, ανέφερε αρχικά ο κ. Κωτούλας για να συνεχίσει δίνοντας τη δική του απάντηση σε όσους αμφισβητούν το ξεκίνημα των εργασιών στο χώρο του Ενυδρείου λέγοντας ‘’ Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στο υπόγειο του Ενυδρείου , αλλά και στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Υπάρχουν και άλλοι χώροι όπου δουλεύουν τα συνεργεία. Πραγματοποιείται η συναρμολόγηση για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Ο χρόνος όντως είναι λίγος αλλά αυτό είναι και ένα στοίχημα για εμάς αν μπροστά σε αυτή την πρόκληση εμείς 19 Δεκεμβρίου είμαστε έτοιμοι θα πρέπει να πάρουμε και την επιβράβευση που καταφέραμε να το κάνουμε . ‘’


Ανέστης Αγγελής: ‘’ Θα είναι μια δράση η οποία θα πάρει καθαρά Καστοριανό χαρακτήρα ‘’

Στόχος του Δήμου Καστοριάς είναι ένα χωριό διαφορετικό από αυτά που υπάρχουν στις άλλες πόλεις , με Καστοριανό χαρακτήρα , με καθαρά παραδοσιακό χαρακτήρα, μόνιμο χαρακτήρα ο οποίος μόνιμος χαρακτήρας στο συγκεκριμένο χώρο του Ενυδρείου θα εξελίσσεται κάθε χρονιά επί πρόσθετα, τόνισε ο κ. Αγγελής κατά την παρουσίαση της Λίμνης των Ευχών που παρά την καθυστέρηση που παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι υπήρξε φάνηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα που θα γεμίσει χαμόγελα όλα τα παιδιά των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών όπως δήλωσε ‘’ Η Λίμνη των Ευχών είναι μία πρώτη δράση όσο αναφορά τις εκδηλώσεις ενόψει των γιορτών , που αφορούν το περίφημο χωριό του Αι Βασίλη που γίνεται σε έναν συγκεκριμένο χώρο, τον χώρο του Ενυδρείου. Βεβαίως για να φτάσει η εκτελεστική επιτροπή τουλάχιστον σε μια απόφαση συγκεκριμένη θα έπρεπε να εξετάσει όλα τα θέματα σε βάθος. Δηλαδή αν θα συνεργαστεί με τους ιδιώτες , που θα συνεργαστεί, ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες τι συμφέρει την Καστοριά και βεβαίως δεν μπορώ να το κρύψω ότι υπήρχε μια καθυστέρηση. Από κει και πέρα όμως η επιλογή έχει γίνει είναι ο χώρος του Ενυδρείου. Οι δράσεις οι οποίες θα γίνουν θα έχουν καθαρά παραδοσιακό χαρακτήρα , μόνιμο χαρακτήρα , ο οποίος μόνιμος χαρακτήρας στο συγκεκριμένο χώρο θα εξελίσσεται κάθε χρονιά επί πρόσθετα. Θα είναι μια δράση η οποία θα πάρει καθαρά Καστοριανό χαρακτήρα ώστε να χαίρονται τα παιδιά όλων των συνδημοτών και τα παιδιά των επισκεπτών. Να γίνει κάτι το οποίο θα έχει τα χαρακτηριστικά του αυθόρμητου , του δικαίου , του γνήσιου και να μην είναι μία ατραξιόν όπως κατά την άποψή μου ήταν τα προηγούμενα χρόνια ή όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές. ‘’

Τέλος, αν όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει ο Δήμος Καστοριάς και η εκτελεστική επιτροπή της Λίμνης των Ευχών σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου κ. Αγγελή η Λίμνη των Ευχών είναι έτοιμη στις 19 Δεκεμβρίου και θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στις 23 Δεκεμβρίου για τους επισκέπτες της.

 

Κάλεσμα του Δήμου Καστοριάς στους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στη Λίμνη των Ευχών

Ο Δήμος Καστοριάς σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 35814/08-12-2015 πρόσκληση συμμετοχής (η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς), καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Θεματικό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο «Η λίμνη των Ευχών» με διάρκεια λειτουργίας από 23/12/2015 έως και 06/01/ 2016 για την χριστουγεννιάτικη αγορά και έως 25/01/2016 για ψυχαγωγικά παίγνια (καρουζέλ κ.α.) στον παρακείμενο αύλειο χώρο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, να υποβάλλουν αίτηση έως και 11 Δεκεμβρίου 2015 προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων – Δημαρχείο Καστοριάς.

Πληροφορίες: Σπανίδης Νικόλαος

Τηλέφωνο: 2467351155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΑΔΕΔΥ Καστοριάς: Εκδήλωση με θέμα τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

ΑΔΕΔΥ Καστοριάς: Εκδήλωση με θέμα τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι δράσεις Φιλοζωίας και Περιβάλλοντος που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι δράσεις …

Αποχιονισμός από το Προσωπικό και Μηχανήματα του Αμαξοσταίου της Π.Ε. Καστοριάς  

Αποχιονισμός από το Προσωπικό και Μηχανήματα του Αμαξοσταίου της Π.Ε. Καστοριάς  

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση 10 έργων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων σύμφωνα  με το σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση 10 έργων βελτίωσης της διαχείρισης των υδατικών πόρων…

O Ο Νίκος Μουτσινάς σχολιάζει ξανά την Καστοριανή δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου

O Νίκος Μουτσινάς σχολιάζει ξανά την Καστοριανή δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Συνολικά έχουν συλληφθεί 127 άτομα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού…

Ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης για την ανέγερση μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Νεάπολη Βοΐου: «Στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απαντάμε με όπλα μας τη λύρα, τον αγιασμό και τον αμάραντο» 

Ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης για την ανέγερση μνημείου για τη…

Μια θέση εργασίας στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ – Δ.Α.Δ Ν. Καστοριάς»

Μια θέση εργασίας στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ – Δ.Α.Δ Ν.…