Πασχάλης Τσαρούχας: «Πάνω από 1.000 οι καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών»

Ο ηθοποιός και – από χθες – πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αποκάλυψε πως το σωματείο δέχθηκε περισσότερες από 1.000 καταγγελίες το τελευταίο διάστημα.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), όπως είχε προαναγγελθεί, σε συνέχεια και των καταγγελιών μελών του για περιστατικά εργασιακής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, μεταξύ άλλων, στον χώρο του θεάματος.

Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ένα καταστατικά προβλεπόμενο ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ όργανο, που αποκλειστικό στόχο έχει τη διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς. Δεν είναι και δεν υποκαθιστά την δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα. Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στην διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου».

«Διέπεται και λειτουργεί βάσει αυστηρών κανόνων που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό του, που διασφαλίζουν την ψύχραιμη, μεθοδική, αντικειμενική και βάσει συγκεκριμένων προθεσμιών διερεύνηση των ζητημάτων, που δίνουν και στα δύο μέρη τον χώρο και χρόνο να ακουστούν. Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουμε όλοι μαζί και κάθε ένας ενδιαφερόμενος (για οποιοδήποτε λόγο) να τα σεβαστούμε και να αφήσουμε τα μέλη του Πειθαρχικού να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και χωρίς περιττές πιέσεις», προστίθεται.

Το πρωί της Πέμπτης ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του σωματειακού οργάνου αυτού, μίλησε στον Τ/Σ ΑΝΤ1 σχετικά με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί το ΣΕΗ, αναφέροντας πως αυτές υπερβαίνουν τις 1.000: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες! Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα με το Πειθαρχικό, στο πλαίσιο του Σωματείου θα «λειτουργούν και επιτροπές με δικηγόρους και ψυχολόγους, για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων». «Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. . Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε» σημείωσε ο κ. Τσαρούχας.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ «είναι ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο. Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου, ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο».

ieidiseis.gr

You May Also Like

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η Ελλάδα κόμβος βιοφαρμακευτικής καινοτομίας»

Table of Contents Hide Κυρ. Μητσοτάκης: «Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η…

Ελληνοτουρκικά : Το ναυάγιο της γερμανικής διπλωματίας στο Αιγαίο – Τα αδειάσματα από Ερντογάν και η αμηχανία του Μάας

Table of Contents Hide Ελληνοτουρκικά : Το ναυάγιο της γερμανικής διπλωματίας στο…

Εκλογές 2019: Η μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ μετά το 1981

Εκλογές 2019: Η μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ μετά το 1981

Καναντέρ έριξε νερό σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (vid)

Ένα απρόβλεπτο ατύχημα είχε δημοσιογράφος που βρέθηκε στη φωτιά της Κερατέας.

Ηπατίτιδα – Λάρισα: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες της αρμόδιας υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας, η 16χρονη δεν νοσεί…

Επισημάνσεις προς τους αγρότες για την πιστή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού

Επισημάνσεις προς τους αγρότες για την πιστή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης…

Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα: «Ίσως πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου», λέει δημοσιογράφος

Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα: «Ίσως πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου», λέει…

SLIM: H Ιαπωνία πάτησε τη Σελήνη αλλά κινδυνεύει να μείνει από μπαταρία

Η προσσελήνωση πέτυχε, όμως οι ηλιακοί συλλέκτες δεν είναι στραμμένοι στο φως.

Κορονοϊός: Τέλος τα self – test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό…