Βροχή επερωτήσεων στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ για το θάνατο του 23χρονου Κυριάκου Ευαγγελάτου – Ο πατέρας του Γεράσιμος αποκαλύπτει στο ethnos.gr τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Κυριάκος αυτοκτόνησε.

τη Βουλή θα έρθει το θέμα της αυτοκτονίας του 23χρονου στρατιώτη πυροβολικού Κυριάκου Ευαγγελάτου ο οποίος στις 20 Φεβρουαρίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας με το αυτοκίνητο του σε γκρεμό του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ κατέθεσαν σειρά επερωτήσεων προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητώντας να έρθουν στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες της υπόθεσης και της πορείας των ΕΔΕ και των ερευνών που έχουν γίνει γύρω από την υπόθεση του 23χρονου Κεφαλονίτη.

Από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του Γεράσιμος Ευαγγελάτος είχε καταγγείλει πως ο γιος του οδηγήθηκε στην αυτοκτονία μετά από έντονες πιέσεις που δέχτηκε από άτομα εντός του στρατοπέδου πυροβολικού ΚΕΤΧ Πατρών αλλά και των όσων είχαν προηγηθεί από την 107 μονάδα πυροβολικού στον Έβρο. «Ο γιος μου δέχτηκε ψυχολογική βία και μπούλινγκ σε βαθμό που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Θα φτάσω το θέμα όσο πιο ψηλά μπορώ», είχε πει στο ethnos.gr λίγες ώρες μετά την κηδεία του γιου του συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

1.jpg

«Πέφτω πάνω σε τοίχο»

Σήμερα 40 μέρες μετά το τραγικό συμβάν επιμένει και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση πως έχει βάλει στόχο ζωής να φέρει στο φως και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη αυτούς που οδήγησαν τον Κυριάκο στο γκρεμό του Ληξουρίου. Στο πλευρό του έχει το σύνολο της κοινωνίας στην Κεφαλονιά (υπάρχουν ψηφίσματα των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης) ενώ έχουν κινητοποιηθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταθέτοντας επερωτήσεις προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Δυστυχώς βρίσκω παντού έναν τοίχο και ανθρώπους που σιωπούν. Σκοτώνουν κάθε μέρα τον Κυριάκο. Δεν αφήνουν την ψυχούλα του να ησυχάσει αλλά και εγώ δεν θα τους αφήσω να οδηγήσουν στο θάνατο και άλλο παιδί. Ευχαριστώ όσους βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας μου και με στηρίζουν για να φωτίσουμε την αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν τι έχει συμβεί».

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αυτοκτονία

Σαράντα ημέρες μετά το θάνατο του Κυριάκου και το πόρισμα του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς σχετικά με την πτώση του αυτοκινήτου στο γκρεμό δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα διότι ακόμα δεν έχει κλείσει ο φάκελος. Ωστόσο πατέρας του Κυριάκου αποκαλύπτει στο ethnos.gr πως το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνόμωνα που όρισε η οικογένεια καθώς και το πόρισμα της ασφαλιστικής «Υδρόγειος» που ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο αναφέρουν πως το αυτοκίνητο έπεσε στο γκρεμό με τη θέληση του οδηγού. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος είπε σχετικά: «Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως ο Κυριάκος αυτοκτόνησε και δεν έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος».

  • Από την καμπύλη πτώσης του αυτοκινήτου εκτιμήθηκε πως έπεσε στο γκρεμό με 7 χιλιόμετρα, ταχύτητα πολύ μικρή για ένα αυτοκίνητο που χάνει τον έλεγχο πρόσφυσης από την κανονική του πορεία.
  • Στο σασμάν είχε την 1η ταχύτητα που σημαίνει πως ξεκίνησε για να πέσει στο γκρεμό. Αν ήταν εν κινήσει θα είχε μεγαλύτερη ταχύτητα.
  • Ο Κυριάκος δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας στο δυστύχημα αν και πάντα την φορούσε όταν έμπαινε στο αυτοκίνητο.
  • Το αυτοκίνητο ξεκίνησε εν στάση και εκτός οδοστρώματος και αυτό προκύπτει από τα σημάδια των τροχών.
  • Το αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό από ένα στενό σημείο ανάμεσα σε ένα εκκλησάκι και σε ένα προστατευτικό και δεν είχε χτυπήσει πουθενά ούτε στο εκκλησάκι, ούτε στα μπάρα.
5.jpg

Δεν έχω ενημέρωση

Όλες αυτές τις ημέρες ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συναντά στόματα κλειστά, από την ηγεσία του στρατοπέδου και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης δεν είχε καμία ενημέρωση ενώ πριν λίγες ημέρες η οικογένεια δέχτηκε ένα δέμα με τα προσωπικά αντικείμενα του Κυριάκου χωρίς καν ένα σημείωμα ή ένα ανθρώπινο μήνυμα συμπόνιας και συμπαράστασης:

Το δέμα με το τσαλακωμένο σημείωμα

«Ξαφνικά λάβαμε ένα δέμα που είχε μέσα προσωπικά πράγματα του Κυριάκου από το στρατόπεδο. Ηταν ένα ζευγάρι σαγιονάρες, μία πετσέτα, ένα μαξιλάρι και έναν υπνόσακο. Συνοδεύονταν με ένα τσαλακωμένο χαρτί με τρεις υπογραφές αξιωματικών. Δεν είχαν ούτε ένα “συλλυπητήρια” για το παιδί. Τι άνθρωποι είναι αυτοί; Στέλνουν τα προσωπικά αντικείμενα εντός νεκρού φαντάρου λες και έστελναν τα άπλυτα ρούχα τους στο πλυντήριο. Ακόμα και στο πλυντήριο να τα έστελναν θα τα συνόδευαν με ένα σημείωμα», λέει με παράπονο.

2.jpg

H Bελγίδα που θα δώσει κατάθεση

Σύμφωνα με τον πατέρα του Κυριάκου το δράμα του 23χρονου ξεκίνησε από την περίοδο που υπηρετούσε τη θητεία του στη μονάδα 107 Χατζηπετρή στο Κουφόβουνο Έβρου από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο του 2020 οπότε ζήτησε και πήρε αναβολή για οικονομικούς και ψυχολογικούς λόγους.

ss.jpg

«Το παιδί είχε υποστεί πολλά καψώνια στον Έβρο από έναν υπαξιωματικό Ευτυχώς ο διοικητής εκεί είχε κάνει τη δουλειά του, αλλά ο Κυριάκος πέρασε πολλά καθώς ήταν δυσλεκτικός και φορούσε αθλητικά και όχι άρβυλα. Μάλιστα έχει κληθεί να δώσει κατάθεση και η κοπέλα με την οποία συνδέονταν εκείνη την περίοδο. Είμαι μια κοπέλα από το Βέλγιο που εντός των ημερών θα καταθέσει ενόρκως στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμβέρσα. Γνωρίζει πολλά γιατί ο Κυριάκος της μιλούσε εκείνο το διάστημα».

Τον τρέλαναν

Μετά την επιστροφή του στο στράτευμα πήρε μετάθεση στο στρατόπεδο στην Πάτρα και όπως λέει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος «εκεί ήταν και το τέλος του διότι έπεσε πάνω σε ανθρώπους που τον τρέλαναν και τον έκαναν να έχει μανία καταδίωξης. Δέχτηκε μπούλινγκ και από φαντάρους και αξιωματικούς. Τον απειλούσαν τάχα με απόρρητες φωτογραφίες. Του έκαναν καψώνια. Δεν του έδιναν άδειες. Τις τελευταίες ημέρες πριν το συμβάν έβλεπε παντού στρατιώτες που τον καταδίωκαν. Δυστυχώς δεν κατάφερα να τον πείσω να αλλάξει τη ζωή του. Είχε πειστεί πως αυτοί οι άνθρωποι θα του κάνουν κακό και θα τον καταδιώκουν στο υπόλοιπο της ζωής του».

Να μιλήσουν οι φαντάροι που απολύθηκαν

Αυτό που ζητάει σήμερα ο πατέρας του Κυριάκου είναι να ανοίξουν τα στόματα εντός του στρατοπέδου και εξηγεί: «Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη διότι ακόμα υπάρχουν οι μάρτυρες και οι μνήμες είναι νωπές. Αυτή τη στιγμή στο ΚΕΤΧ Πάτρας έχουν έρθει νέοι φαντάροι που δεν γνώριζαν τον Κυριάκο. Εχουν πάρει απολυτήριο επτά φαντάροι και έχει αλλάξει και ο ταξίαρχος. Αυτοί ξέρουν πολλά αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν για να μη μπλέξουν. Τους εκλιπαρώ να έρθουν στη θέση μου έστω και τώρα και να μιλήσουν αυτό που ήξεραν, αυτά που περνούσε ο Κυριάκος μήπως και ησυχάσει η ψυχούλα του και δεν βρεθούν άλλα παιδιά στη θέση του».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας: «Ακόμα περιμένουμε την έναρξη του “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ” Server-unavailable για ακόμα μία ημέρα!»

  Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας: «Ακόμα περιμένουμε την έναρξη του “Εξοικονόμηση…

Η Ελλάδα απάντησε με αντί-Navtex στη νέα παράνομη τουρκική Navtex για το «Oruc Reis»

Η Ελλάδα απάντησε με αντί-Navtex στη νέα παράνομη τουρκική Navtex για το…

Μακρινίτσα: Καθοριστικά τα χτυπήματα στις καρδιές των δύο αδερφών δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

«Τρώση του μυοκαρδίου από χτυπήματα με νύσσον και τέμνον όργανο» είναι τα…

Κοινωνικό μέρισμα: Δίνεται παράταση για τις αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Δίνεται παράταση για τις αιτήσεις

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών – Δείτε μέχρι πότε

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση δόθηκε για την πληρωμή τους από το Υπουργείο…

Άνοιξε το νέο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης»

Άνοιξε το νέο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης»

Βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εξοργίζει του Παλαιστίνιους

Είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας, λέει ο Αμπάς

Β. Κικίλιας: 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών Εντατικής Θεραπείας και Δημόσιας Υγείας για την ενδυνάμωση του Ε.Σ.Υ.

Β. Κικίλιας: 2.250 νέες θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών Εντατικής Θεραπείας και Δημόσιας Υγείας…

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έλαμπε στην Εβδομάδα Μόδας – “Νιώθω για πρώτη φορά όμορφη όπως παλιά”

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έλαμπε στην Εβδομάδα Μόδας – “Νιώθω για πρώτη φορά όμορφη…

Γεωργιάδης: Τι να σηκώσει εναντίον μας ο Ερντογάν; Τα σαπάκια που έχει;

«Έχει βρει τον δάσκαλό του στον Μητσοτάκη γι’ αυτό φωνάζει όλη την…