Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη Βουλή.
Κάλεσε στο πλαίσιο αυτό τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δουλέψουν για 78 ώρες και για μια βδομάδα στη ΛΑΡΚΟ, μια εβδομάδα στην οξυγονοκόλληση στα καράβια και μια στα καλουπώματα στην οικοδομή.
Αναρωτήθηκε έτσι ρητορικώς το τι ακριβώς σημαίνει η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» απαντώντας ότι μεταφράζεται σε «κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δηλαδή κατάργηση και του σταθερού ημερήσιου χρόνου ανάπαυσης. Αυτό δεν σημαίνει η ευελιξία που λέτε; Ότι ξεχάστε το σταθερό ωράριο, ξεχάστε αυτά που ξέρατε, τώρα στον ζυγό από το πρωί μέχρι το βράδυ».
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Star - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.06.2021

«Τι άλλο λέει αυτό το “τέρας”; [αναφερόμενος στο νομοσχέδιο] Μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα, δώδεκα συνεχείς μέρες χωρίς ανάπαυση. Αυτό είναι πρόοδος» αναρωτήθηκε ο Θανάσης Παφίλης απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Δεν ντρέπεστε; Τι ξεφτίλα είναι αυτή; 78 ώρες; Να πάτε να δουλέψετε εσείς. Θα σας πάρουμε μία φορά και θα σας βάλουμε μέσα στη ΛΑΡΚΟ να δουλέψετε μια βδομάδα 78 ώρες. Οι μισοί θα πεθάνετε μόνο και μόνο από αυτά που θα αναπνέετε και από αυτά που θα βλέπετε. Να πάτε να δουλέψετε στα καράβια, εκεί που οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι, να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα για να δούμε τι καλά που θα περάσετε!» είπε.

Στη συνέχεια, συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική του στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη είπε ειρωνικά πως «αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού της Νέας Δημοκρατίας και άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα».
Επιπλέον, ο κ. Παφίλης τόνισε πως 101 χρόνια από τη θεσμοθέτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας.
Πλακάτ στην πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 10.06.2021

Έτσι συνέχισε τον συλλογισμό του λέγοντας πως το 8ωρο πράγματι είναι παρωχημένο ενώ το «7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο είναι το καινούριο». Αντί για αυτό όμως καθιερώνεται η 12ωρη εργασία.
Αυτό συμβαίνει διότι, όπως εξήγησε, αυτοί που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, είναι αυτοί που εμποδίζουν την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος. Κατέληξε έτσι σημειώνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί πρόοδο αλλά επιστροφή στις εργασιακές συνθήκες του 1900.
You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19