“Περίεργη” κλοπή στο αμαξοστάσιο Καστοριάς. Πέρασε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και μετά ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Δήμου Καστοριάς

Ένα απίστευτο συμβάν συνέβη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καστοριάς. Ειδικότερα, άγνωστος ή άγνωστοι “σήκωσαν” σαν κύριοι εξάρτημα οχήματος προς απόσυρση και έγιναν καπνός.  Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε τρεις μέρες μετά το συμβάν.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καστοριάς. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, οι υπάλληλοι του αμαξοστασίου αντιλήφθηκαν ότι αφαιρέθηκε ένα μηχάνημα από το χώρο.  Ωστόσο, για άγνωστους έως τώρα λόγους, ενημέρωσαν  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2017.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σωκράτης Λιάνος  ανέφερε πως το εξάρτημα βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο, μαζί με όλα τα οχήματα προς απόσυρση που περισυλλέγει  ο Δήμος Καστοριάς και παρουσίασε το χρονικό της υπόθεσης «Η πρώτη καταγγελία στην αστυνομία, βάσει της πληροφόρησης που έχω, έγινε από τους εργάτες των Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίοι αντιλήφθηκαν το συμβάν, την Παρασκευή(13/10). Βέβαια, υπήρχε μια έλλειψη πληροφόρησης και απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Δήμου, αλλά και προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς ούτε ο Διευθυντής γνώριζε το θέμα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω για ποιο λόγο καθυστέρησαν να μας ενημερώσουν τρεις μέρες. Η ουσία είναι πως θα πρέπει και η πολιτική ηγεσία και η Διεύθυνση Τ.Υ. να γνωρίζουν τα πάντα. Προσωπικά, πληροφορήθηκα για το συμβάν τη Δευτέρα (17/10), κατά την ώρα της Εκτελεστικής Επιτροπής και την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη (18/10) κατέθεσα μήνυση κατ’ αγνώστων».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επεσήμανε πως  η χρηματική αξία του εξαρτήματος που εκλάπη ήταν χαμηλή, καθώς πρόκειται για μέρος μηχανήματος το οποίο προορίζονταν για απόσυρσή  «Δεν έχει σημασία η αξία του μηχανήματος. Εκείνο το οποίο πραγματικά μετράει είναι η πράξη της κλοπής».

 

Όσον αφορά τη χρηστική του αξία είναι επίσης πολύ περιορισμένη «Για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, πρόκειται για έναν βραχίονα εκσκαφέα. Είναι ένα εξειδικευμένο μηχάνημα το οποίο το χρησιμοποιούν ελάχιστοι στην Π.Ε. Καστοριάς. Αυτή τη στιγμή το μηχάνημα μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας».

 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης του χώρου, «Ευελπιστώ πως οι κάμερες θα έχουν καταγράψει το γεγονός», δήλωσε ο κ. Λιάνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δωρεά  νοσοκομειακού και ιατροφαρμακευτικού υλικού του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»  προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Δωρεά  νοσοκομειακού και ιατροφαρμακευτικού υλικού του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος»  προς το Γενικό…

Στ. Καλαφάτης από Καστοριά «Την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή του ακήρυχτου πολέμου με την πανδημία»

   Στ. Καλαφάτης από Καστοριά «Την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς και νοσηλευτές…

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα

“Ανάγκη σχεδιασμού μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης τουριστικής πολιτικής”

Με τουριστική διακριτή ταυτότητα και λογότυπο η Καστοριά ως προορισμός

Εκδήλωση για την παρουσίαση της στρατηγικής επωνυμίας του Δήμου Καστοριάς, που για…

Σήμερα στην Καστοριά, η θεατρική παράσταση “Το τάβλι” με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Σήμερα στην Καστοριά, η θεατρική παράσταση “Το τάβλι” με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών ¨Μαζί Σου¨

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΩΡΕΩΝ

ΠΔΜ: Τεχνική συνάντηση εργασίας στην ΜΟΔ Α.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του ΕΣΠΑ

ΠΔΜ: Τεχνική συνάντηση εργασίας στην ΜΟΔ Α.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών…

Ζημιές στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού! Οι “γνωστοί-άγνωστοι” έδρασαν και πάλι…

Ζημιές στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού! Οι “γνωστοί-άγνωστοι” έδρασαν και πάλι…

Στο Δήμο Καστοριάς ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, κ. Γεώργιος Βούτσινος

  Στο Δήμο Καστοριάς ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά…

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Αναστέλλεται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Αναστέλλεται η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων