«Αρνητικό το Ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στην Π.Ε. Καστοριάς το Α’ τετράμηνο του 2016»

Σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στην Π.Ε. Καστοριάς κατά το πρώτο τετράμηνο του 2016 παραμένει αρνητικό καθώς οι προσλήψεις (1.928) ήταν κατά 283 λιγότερες από τις απολύσεις (2.211). Μοναδική εξαίρεση αντιστροφής του αρνητικού κλίματος υπήρξε ο μήνας Μάρτιος όπου οι προσλήψεις (488) ήταν περισσότερες κατά 64 των απολύσεων (424).

Την ίδια χρονική περίοδο (Α’ τετράμηνο 2016) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζεται ισορροπημένο καθώς οι προσλήψεις (7.426) είναι κατά πέντε περισσότερες από τις απολύσεις (7.421). Πιο συγκεκριμένα θετικό ισοζύγιο προσλήψεων παρουσιάζεται στην Π.Ε. Κοζάνης (+237), Π.Ε. Γρεβενών (+51), απόλυτη ισορροπία στην Π.Ε. Φλώρινας ενώ όπως προαναφέραμε, αρνητικό ισοζύγιο παρουσιάζεται μόνο στην Π.Ε. Καστοριάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Π.Ε. Καστοριάς είναι μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Ελλάδα (σε σύνολο 74) που παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης κατά την περίοδο αναφοράς, όταν σε επίπεδο επικράτειας οι προσλήψεις (495.206) είναι κατά 108.387 περισσότερες από τις απολύσεις (386.819).

Η εικόνα του Α’ τετραμήνου του 2016 αποτελεί την συνέχεια της αρνητικής εικόνας που καταγράφηκε στην Π.Ε. Καστοριάς κατά το 2015 όπου οι προσλήψεις (6.379) ήταν κατά 434 λιγότερες από τις απολύσεις (6.813) στο σύνολο του έτους, διογκώνοντας περαιτέρω τον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων αναζητούντων εργασία στην Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίοι στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2016 ήταν 5.403 (σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…