Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η μελέτη αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης

 

Την σύμβαση: «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης», υπέγραψε την Τρίτη 28 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση της μελέτης του αναδασμού των αγροκτημάτων των συγκεκριμένων κοινοτήτων, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τους όρους της Συγγραφής Υποχρεώσεων, για την εκπόνηση μελετών Αναδασμών του Νόμου Ν674/77.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 987.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του, ο ανάδοχος, τόνισε ότι ο αναδασμός θα γίνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών με στόχο να τελειώσουν πολύ σύντομα οι διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να πάρουν γρήγορα  τα χωράφια τους.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού αποτυπωθούν όλες οι ενστάσεις  των κατοίκων, να προχωρήσουμε στην κατανομή των αγροκτημάτων που θα δώσουν τη δυνατότητα στην κατασκευή του αρδευτικού δικτύου που αφορά το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, με συνέπεια την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και αποδοτικότητας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του υπογράμμισε: «Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα, βάζοντας τάξη στην αταξία, διότι αυτή η χώρα δεν πρέπει να πορεύεται χωρίς δασικούς χάρτες, χωρίς αναδασμούς και οι κάτοικοι να μην ξέρουν την περιουσία τους και πώς να παράγουν από αυτήν προστιθέμενη αξία» συμπληρώνοντας «κλείνοντας τον κύκλο των αναδασμών μαζί με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν στρατηγικό σχεδιασμό που θα απαντάει στις ανάγκες και θα δίνει προοπτική και στην παραγωγή, για να μπορέσουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι της υπαίθρου να κεφαλαιοποιούν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους στο χωράφι».

 

You May Also Like

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς: ‘’ Ογκώδη εμπόδια στην υλοποίηση του επί πάνω από μια δεκαετία ονείρου του Καστοριανού Αστυνομικού Προσωπικού ‘’

Την περασμένη Πέμπτη ( 18/2 ) , οπότε και συνεδρίασε στην Αθήνα…

Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η διημερίδα με θέμα «Η ρήξη Τίτο-Στάλιν και η Ελλάδα»

Πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η διημερίδα με θέμα «Η ρήξη Τίτο-Στάλιν…

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017, οι εκλογές του Επιμελητηρίου Καστοριάς

Στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καστοριάς στις 28 Αυγούστου 2017,

Καστοριά: Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αυτήν την εβδομάδα σε όλα τα χωριά

Τα δρομολόγια και οι ώρες της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στον νομό Καστοριάς από…

Στις 25 Αυγούστου, η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς…

Συνάντηση με τους Βουλευτές Καβάλας και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συνάντηση με τους Βουλευτές Καβάλας  και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ολυμπία…