Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: «Έργο LED Ε-Platform »

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΕΔΜ) τηρώντας τις υποχρεώσεις της ως ένας από τους Δικαιούχους του Έργου με τίτλο: «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης στα Δημόσια Σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», και ακρωνύμιο LED, συνεχίζει να εργάζεται για την πρόοδο του Έργου. Το Έργο LED υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Interreg IPA Cross-Border Cooperation Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η Πλατφόρμα e-learning είναι διαθέσιμη στο κοινό με ενδιαφέρον ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό. Η Πλατφόρμα e-learning του Έργου LED αναπτύχθηκε με στόχο να εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, ώστε έτσι να προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν σαφή κατανόηση των πολιτικών, των πρακτικών και των μέσων εξοικονόμησης ενέργειας, της σημασίας της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Πλατφόρμας περιλαμβάνουν σύγχρονες και ασύγχρονες εφαρμογές τήλε-εκπαίδευσης, δυνατότητα προβολής της δομής του μαθήματος, κοινή χρήση εγγράφων και εφαρμογών, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σύστημα διαχείρισης αρχείων, και πολλά ακόμα. Η Πλατφόρμα υποστηρίζει την αγγλική, αλβανική και ελληνική γλώσσα.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της χρήσης των ΑΠΕ, ενισχύοντας την πληροφόρηση πάνω σε αυτά τα θέματα, αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση των χρηστών. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητό και από μαθητές, καθηγητές, υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, κλπ. Η πεποίθηση είναι ότι η γνώση που θα αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος θα τον βοηθήσει να αντιληφθεί τη σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το ρόλο τους στην εξοικονόμηση ενέργειας, με απώτερο σκοπό την ευρύτερη διάδοση αυτής της γνώσης και τη μελλοντική στροφή στις Ανανεώσιμες πηγές.

Επισκεφθείτε ελεύθερα και στο χρόνο σας την Πλατφόρμα μας:  http://led-training.eu/ .

 

 

*Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου, δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.

You May Also Like

Πρόσκληση για συμμετοχή στο τρίτο θερινό σχολείο Summer Camp στην Καστοριά και Κλεισούρα

Φέτος, για τρίτη χρονιά, πραγματοποιείται το θερινό σχολείο του οργανισμού “Δράση για…

Ευχές του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπάπτσόγλου για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα

Ευχές του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπάπτσόγλου για τις Άγιες ημέρες του…

Η ΠΕ Καστοριάς Παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά  στο Γενικό Νοσοκομείο

Η ΠΕ Καστοριάς Παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά  στο Γενικό Νοσοκομείο

Εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου

Τη Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας…

Νέος κύκλος επαφών της Ε.Ο.Γ. με σκοπό την προώθηση και την ανάδειξη των ζητημάτων της ελληνικής γουνοποιίας

Νέος κύκλος επαφών της Ε.Ο.Γ.  με σκοπό την προώθηση  και την ανάδειξη…

Ζήσης Τζηκαλάγας

Υπερηφάνεια με την απόδειξη της αιώνιας παρουσίας και κυριαρχίας της Ελληνικής γλώσσας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της ΕΟΓ με τίτλο «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ & ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα της ΕΟΓ με τίτλο  «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ…

Έντονη η πολιτική δραστηριότητα του Ζήση Τζηκαλάγια στην Αθήνα

Έντονη η πολιτική δραστηριότητα του Ζήση Τζηκαλάγια στην Αθήνα

«Επιχειρηματικός Σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις»: ειδικό σεμινάριο για αγρότες στην Καστοριά στις 23 Νοεμβρίου & στην Κοζάνη στις 24 Νοεμβρίου

«Επιχειρηματικός Σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις»: ειδικό σεμινάριο για αγρότες στην Καστοριά στις…