ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ…

Δεν γίνεται να μην μπω στον πειρασμό να σχολιάσω με όσο το δυνατόν πιο πολιτισμένη διάθεση και μακριά από προσωπικές εμπάθειες κάποιες παραιτήσεις που ανακοινώθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ με πομπώδεις εκφράσεις και πατριωτικές εξάρσεις.

Βλέπετε ζυγώνουν εκλογές και οι ίδιοι οι παραιτημένοι από τους ψηφοφόρους (δεν εξελέγησαν) προετοιμάζουν το έδαφος για καινούριους προορισμούς. Δεν είναι πολύ παράδοξο να μην έχουν εκλεγεί και να ζητούν εξουσίες σαν να είναι εκλεγμένοι;

Μιας και οι παράλογες απαιτήσεις τους για μερτικό στην εξουσία στέρεψαν για αυτούς και αναφέρομαι σε αυτούς του τόπου μας που τους ξέρουμε πολύ καλά και από το παρελθόν με την ενασχόλησή τους σε πρωτοβάθμιες τοπικές εξουσίες αλλά και σε πολιτικό επίπεδο κομματικών φορέων, διεκδίκησαν πιεστικά διορισμούς που τους πέτυχαν απ όπου μάλιστα αφού κάποιοι κορυφαίοι παράγοντες που κατείχαν υψηλές θέσεις στο πολιτικό γίγνεσθαι, μπόρεσαν με «σβήστρα» την εξουσία τους να σβήσουν τα ποινικά μητρώα τους για να επιτευχθεί ο διορισμός τους!

Συνηθισμένες νοοτροπίες οι οποίες είναι μια από τις αιτίες που φτάσαμε στη σημερινή μας κατάντια.

Μια νοοτροπία που συνεχίζουν να την εφαρμόζουν και σήμερα, ποιοι; αυτοί που τους αγνόησαν οι ψηφοφόροι, αλλά αυτοί δεν την εγκαταλείπουν. Αυτοί που θέλουν να κυκλοφορούν με τσάντες παραμάσχαλα κάνοντας τον παράγοντα, απηλαγμένοι από τις κρατικές υπηρεσίες που υπηρετούν.

Λίγο αργά είναι αλήθεια τους πήραν χαμπάρι αρχηγοί κάποιων συνδυασμών και αρνήθηκαν τις απαιτήσεις τους, για ανανέωση της εξουσίας που τους δώσανε και η οποία λήγει εντός ολίγου.

Αυτή είναι και μόνο η αιτία των λεονταρισμών των παραιτήσεων, με σκοπό να ηρωποιήσουν την προσωπικότητά τους και να ξεγελάσουν κι άλλους να τους συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους.

Μάλιστα κάνουν το λάθος, να σκορπούν απλόχερα επαίνους και σε αυτούς που στόλιζαν στο παρελθόν με απαράδεκτα διακοσμητικά επίθετα.

Αυτούς τους τελευταίους όμως τους προειδοποιούμε να φοβούνται τους Δαναούς και όταν δώρα τους προσφέρουν. Γιατί, οι σημερινοί υμνητές δεν έχουν άλλο στόχο παρά τη βόλεψη τους και τις προσωπικές τους επιδιώξεις και όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών και του γενικού κοινωνικού, τοπικού συμφέροντος.

Όλους λοιπόν αυτούς, απομονώστε τους. Είναι καιρός να μείνουν στο περιθώριο, γιατί μόνο για ζημιά είναι, πόσο μάλλον όταν δεν τους γίνεται το χατήρι να ικανοποιηθούν τα απαράδεκτα αιτήματα τους, ρίχνουν ένα μακροσκελές κατεβατό με ένα σωρό ασύστολες κατηγορίες, διακοσμώντας μάλιστα το άτομο τους, με πατριωτικές κορώνες κάνοντας συν τω χρόνω τους πολύξερους σωτήρες.

 

Θανάσης Μπατσόπουλος

You May Also Like

Ολυμπία Τελιγιορίδου για τα ψέματα της ΝΔ για το φράγμα Νεστορίου: “Άνθρακας ο θησαυρός”

Η ΝΔ νομίζει πως οι πολίτες της Καστοριάς είναι μειωμένης αντίληψης, γι’…

Παρουσίαση του προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης συμμετείχε στην ανοιχτή…

«Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του Δήμου Πόγραδετς»

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του…

Άργος Ορεστικό: Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς

  Άργος Ορεστικό: Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη, ο Γιώργος Κόνσουλας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη, ο Γιώργος Κόνσουλας

Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Άργους Ορεστικού

Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Άργους Ορεστικού

Ήρθε η λύση από Στέλιο Αντωνίου Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τους τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές!

Ήρθε η λύση από Στέλιο Αντωνίου Πρόεδρο της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ…