Πλεύρης: Δεν καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τα πρόστιμα

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στη χαλάρωση των μέτρων για την διασπορά, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο υπουργός Υγείας προχώρησε – μεταξύ άλλων – σε διευκρινίσεις σχετικά με την χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την κατάργηση των προστίμων για τους ανεμβολίαστους.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στη χαλάρωση των μέτρων για την διασπορά, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Όσον αφορά πάντως το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα καταργηθεί. Σε πρώτη φάση, όπως είπε ο υπουργός, αυτό που μελετάται είναι να καταργηθεί για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν από τους περιορισμούς για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ο κ. Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου. Μετά όμως θα επανεξεταστούν και οι όποιες αποφάσεις θα συναρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αναστολή έως το καλοκαίρι

«Όλα τα μέτρα για την πανδημία που θα ανασταλούν έως το καλοκαίρι, στο σύνολό τους θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού», τόνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης. Πρόσθεσε δε ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κορωνοϊός να επιστρέψει επιθετικά.

Μιλώντας για την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, είπε ότι έχει δυο όψεις. Τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει το γεγονός ότι το 85% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι και το 90% των άνω των 60.

Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι οι μαθητές θα υποχρεούνται στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα από την 1η Απριλίου και μετά.

4η δόση 

Για το θέμα της 4ης δόσης του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.

Στο σκέλος της αναστολής των υγειονομικών, ο κ. Θάνος Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός. Οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31/12. Μετά το ζήτημα τους θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία. Ο Υπουργός Υγείας, είπα ότι από τους 7.000 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή αρχικά, αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι οι περίπου 3.500, αλλά υπάρχουν και πολλοί που επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι εμβολιάστηκαν.

ΠΗΓΗ:https://healthpharma.gr/

You May Also Like

Οκτώ λόγοι για την εκτίναξη των καταθέσεων κατά 8 δισ. ευρώ το 2022

Της Βάσως Αγγελέτου Καταθέσεις άνω των 8 δισ. ευρώ μπήκαν φέτος στα…

Την Κυριακή 10 Μαΐου πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece όλων των εποχών!

Την Κυριακή 10 Μαΐου πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece…

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,…

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη σπουδαία Ελληνίδα στιχουργό

Table of Contents Hide Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις…

Κορωνοϊός – Ανακοινώσεις Πλεύρη: Τέλος από 1η Μαΐου πιστοποιητικά εμβολιασμού και self-test στα σχολεία

Κορωνοϊός – Ανακοινώσεις Πλεύρη: Τέλος από 1η Μαΐου πιστοποιητικά εμβολιασμού και self-test…

Κορωνοϊός: Υποχώρηση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο πλην της Λατινικής Αμερικής

Table of Contents Hide Κορωνοϊός: Υποχώρηση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο…

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την…

Κρήτη: Πρόστιμο 300 ευρώ σε 61χρονο άστεγο

Κρήτη: Πρόστιμο 300 ευρώ σε 61χρονο άστεγο

ΟΑΕΔ: Σύντομα η προκήρυξη για 1.882 προσλήψεις σε hot-spots

Στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η…

Ο Θ. Καράογλου τιμά το Νοσηλευτικό Προσωπικό που ενισχύει εθελοντικά το Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη

  Ο Θ. Καράογλου τιμά το Νοσηλευτικό Προσωπικό που ενισχύει εθελοντικά το…