Ποιες τροφές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο

Η αϋπνία και ο διακοπτόμενος ύπνος γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα προβλήματα για τον μέσο άνθρωπο στην κοινωνία μας. Υπάρχουν τόσα και τόσα άρθρα που προτείνουν τρόπους να αποδεσμευτούμε από την εργασία, την ένταση της ημέρας και το άγχος ώστε να αποκοιμηθούμε εύκολα. Και πλέον οι φαρμακευτικές εταιρίες θησαυρίζουν βγάζοντας στην αγορά διάφορα ηρεμιστικά χάπια.

Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει να χαλαρώσετε με χίλιους δυο τρόπους, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί, τότε ήρθε η ώρα να στραφείτε και στη διατροφή σας. Εκεί μέσα μπορεί να κρύβονται ορισμένοι ύποπτοι για τη δυσκολία σας να αποκοιμηθείτε και να κοιμηθείτε χωρίς διακοπές.

Ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη κατά τις βραδινές ώρες μπορεί να προκαλέσει συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζάχαρη προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να καταναλώσετε κάτι γλυκό κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, επιλέξτε καλύτερα κάποιο φρούτο με λίγα φυσικά σάκχαρα και συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς, που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των υγιών επιπέδων σακχάρου.

Αλκοόλ

Συνηθίζουμε να πίνουμε κρασί και άλλα είδη αλκοολούχων ποτών γιατί μας χαλαρώνουν στο τέλος της ημέρας. Και πράγματι η κατανάλωση αλκοόλ μας βοηθά να αποκοιμηθούμε ευκολότερα, αλλά προκαλεί ένα πρόβλημα που συχνά αγνοούμε: συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις. Γι’ αυτό, μπορούμε μεν να πίνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά καλύτερα να το κάνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσουμε για ύπνο.

Πικάντικα

Το ινδικό φαγητό είναι ομολογουμένως πολύ νόστιμο• όπως και το μεξικάνικο. Έχουν όμως ένα αρνητικό στοιχείο, το οποίο χρειάζεται να προσέξουμε κατά τις νυχτερινές ώρες: περιέχουν πικάντικες τροφές. Τα πικάντικα δυσκολεύουν το στομάχι μας, προκαλούν ενοχλήσεις, κυρίως δυσπεψία και καούρα. Κάτι που φέρνει προβλήματα στον ύπνο. Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε πικάντικες τροφές, κάντε το το μεσημέρι και όχι το βράδυ.

Ροφήματα με καφεΐνη

Ο καφές, κάποια είδη τσαγιού και ορισμένα αναψυκτικά, αλλά και η σοκολάτα περιέχουν καφεΐνη. Η ουσία αυτή λειτουργεί διεγερτικά και φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό καταναλώστε καφεΐνη τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον βραδινό ύπνο και φυσικά προσέξτε τις ποσότητες που πίνετε μέσα στη μέρα.

enallaktikidrasi.com

You May Also Like

Οι 5 τροφές που κάνουν τη δίαιτα εύκολη, επειδή καίνε απευθείας λίπος στην κοιλιά

Οι 5 τροφές που κάνουν τη δίαιτα εύκολη, επειδή καίνε απευθείας λίπος…

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Οστεοπόρωση και την θεραπεία της

Η Οστεοπόρωση είναι ένα μεταβολικό ασυμπτωματικό νόσημα των οστών (ΔΕΝ προκαλεί συμπτώματα παρά μόνο όταν γίνει…

Το Συναισθηματικό Φαγητό και γιατί τσακίζεις τα πάντα όταν έχεις στρες

Τρως κι εσύ τραγανιστά όταν είσαι θυμωμένος;

Τι είναι η Μυϊκή εξέταση και που βοηθάει/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Τι είναι η Μυϊκή εξέταση και που βοηθάει/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Φλούδες λεμονιού: Τέλος οι πόνοι στις αρθρώσεις

Table of Contents Hide Αλλά γιατί οι φλούδες λεμονιού ειδικά είναι κατάλληλες…

Οι τοξίνες στα λιπώδη κύτταρα μας αρρωσταίνουν και μας φουσκώνουν

Table of Contents Hide Τι είναι οι διοξίνες;Δύο είδη τοξινών.Η πρώτη γραμμή…

Αρκετά αυξημένος ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μετά από Covid-19

Η λοίμωξη Covid-19 μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κατοπινό κίνδυνο για την…

Φαγητό στο εστιατόριο: Πώς να μην το παρακάνουμε

Φαγητό στο εστιατόριο: Πώς να μην το παρακάνουμε