Πολιτιστικές & Αθλητικές  Εκδηλώσεις Ιουλίου 2022 που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  μέσω πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη δράσεων, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του τόπου, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Παρακάτω περιγράφονται εκδηλώσεις που στηρίζει ενεργά η Π.Ε. Καστοριάς και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

 • 01-02 Ιουλίου: Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κρανοχωρίου ΝΕΑ ΠΝΟΗ, Πραγματοποιεί διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων  στον προαύλιο χώρο του συλλόγου.

 

 • 02/07/22 : Πολιτιστικός Σύλλογος Χιονάτου «Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού

 

 • 06-07/07/22: Πολιτιστικός Σύλλογο Αγίας Κυριακής, διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό  της Αγίας Κυριακής, ομώνυμης εκκλησίας του χωριού. Οι υπαίθριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του χωριού.

 

 • 09/07/22: Ποδηλατικός Σύλλογος 620: 6ο Brevet Καστοριάς, ποδηλατική διαδρομή με την επωνυμία ‘’ Χωριά της λήθης – Στα βήματα του Παύλου Μελά

Η συγκεκριμένη διαδρομή της Καστοριάς, που ουσιαστικά διασχίζει την περιοχή της Καστοριάς και θα συνεχίσει προς την περιοχή των Πρεσπών, θα ξεκινήσει από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς, θα κινηθούν στον μικρό και μεγάλο γύρο λίμνης, θα συνεχίσουν προς Λιθιά, Κορησό, Δισπηλιό, Μανιάκοι, Κορομηλιά και θα σκαρφαλώσουν προς την άλλη πλευρά του νομού μας με πορεία προς Γαύρο, Νέο Οικισμό Κορεστίων, τα πλινθόκτιστα του Κρανιώνα, Παύλο Μελά, Κώτα, Λευκώνα, Ψαράδες, Αγ. Αχίλλειο, Λευκώνα, Κώτα, Γάβρο, Κορομηλιά και επιστροφή προς Καστοριά με τερματισμό στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς.

Η διαδρομή είναι 201 χλμ με 2.300 θετικά υψομετρικά, με χρονικό περιορισμό τις 13.5 ώρες.

 

 • 14-17/07/22: ΑΓΣ ΠΑΟΚ Κωσταραζίου, τετραήμερες πολιτιστικές στην πλατεία του χωριού. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική με χορό και πάρτι νεολαίας.

 

 • 17/7/22: Προοδευτικός Σύλλογος Καστοριάς παρουσιάζει την θεατρική παράσταση, “Group Therapy” της Πένυς Φυλακτάκη,  στο θέατρο Βουνού Καστοριάς με  το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

 

 • 17/07/22 : Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΜΙΞΗ Άργους Ορεστικού, μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά, με σειρά εκδηλώσεων από νωρίς το πρωί με εκπαιδευτικά παιχνίδια, δρώμενα και ομιλίες, που συνθέτουν μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση και συνδράμουν για την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς το περιβάλλον.

 

 • 20/07/22: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αποσκέπου Καστοριάς, εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, όπου υπάρχει το σήμα κατατεθέν του χωριού, οι δεκατρείς (13) βρύσες.

 

 • 22/7/22: Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς – Γιορτή Μανιταριού, στην πλατεία του χωριού. Υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσία μανιταριών.

 

 • 22-23/7/22: Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Καλλιθέα» Άργους Ορεστικού, διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου εκκλησίας Αγίας Παρασκευής, στον χώρο της εμποροπανήγυρις Άργους Ορεστικού.

 

 • 25-26/7/22: Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μανιάκων Καστοριάς, διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό  της Αγίας Παρασκευής, στο πέτρινο δημοτικό σχολείο του χωριού.

 

 • 29-30-31/07/22: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς «Κέλετρον». Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των νέων εργατικών κατοικιών Καστοριάς, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο μουσικές βραδιές που θα αναδείξει χορούς και ακούσματα της περιοχής και της Περιφέρειά μας, ενώ η τρίτη ημέρα έχει προγραμματιστεί γιορτή νεολαίας για τους μικρούς φίλους.
You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…