Πράσινο φως για τη λειτουργία της Κτηνοτροφικής Σχολής Βλάστης

 Θετικά ανταποκρίθηκε  ο νέος Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός στην πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη

          Το έντονο ενδιαφέρον του εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός στην πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για τη λειτουργία Κτηνοτροφικής Σχολής στη Βλάστη.

          Ο κ. Κασαπίδης, παρουσίασε στον Υπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για τη λειτουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Αριστείας Ορεινής Κτηνοτροφίας στον ορεινό αυτό οικισμό της Δυτικής Μακεδονίας. Στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Σχολής θα υπάρχει η δυνατότητα  να εκπαιδεύονται  οι κτηνοτρόφοι σε θέματα ζωοτεχνίας και παραγωγής τελικών ζωοκομικών προϊόντων. Παράλληλα, θα αναπτύσσονται δράσεις γεωργικής έρευνας και γενετικής βελτίωσης των αυτόχθονων ορεινών φυλών αιγοπροβάτων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Α.Π.Θ.

      Ο Υπουργός, δήλωσε τη θερμή υποστήριξη του εγχειρήματος της Περιφέρειας, ζητώντας από την Διοίκηση του ΕΛΓΟ ως αρμόδιος οργανισμός του Υπουργείου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

      Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου και τον ΕΛΓΟ, επεξεργάζονται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου. Συγχρόνως σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο Εορδαίας προετοιμάζουν την τελική προγραμματική σύμβαση όλων των εμπλεκομένων. 

           Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη ζέση του Υπουργού κ. Λιβανού για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης, τονίζοντας το αμείωτο ενδιαφέρον και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, στο Υπουργείο του οποίου διοικητικά υπάγεται το Κτηνοτροφικό Κέντρο Βλάστης.

        Τέλος, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η έναρξη λειτουργίας της Σχολής από τη νέα περίοδο (Σεπτέμβριο), ενώ προγραμματίζονται θερινά μαθήματα για κτηνοτρόφους για την τρέχουσα περίοδο.

You May Also Like

Μ. Αντωνίου: «Σε τεράστια αποθήκη έχει μετατραπεί η Νότια Παραλία»

Όσοι καταστηματάρχες δεν αποκαταστήσουν τις φθορές,  θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά…

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο του δρόμου Νεστόριο-Χιονάτο-Διποταμία

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο του δρόμου Νεστόριο-Χιονάτο-Διποταμία

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα έγινε το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου η παράδοση – παραλαβή του Γραφείου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στο κτήριο της Περιφέρειας, στη ΖΕΠ Κοζάνης

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα έγινε το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου η…

Μελισσοκομικό Πρόγραμμα 2021: Συμμετοχή στη δράση 3.1 Αντικατάσταση κυψελών και 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας

  Μελισσοκομικό Πρόγραμμα 2021: Συμμετοχή στη δράση 3.1 Αντικατάσταση κυψελών και 3.2…

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε.…

Πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης τον Σεπτέμβριο

Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην Ιστορία με…