Πράσινο φως για τη λειτουργία της Κτηνοτροφικής Σχολής Βλάστης

 Θετικά ανταποκρίθηκε  ο νέος Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός στην πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη

          Το έντονο ενδιαφέρον του εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός στην πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για τη λειτουργία Κτηνοτροφικής Σχολής στη Βλάστη.

          Ο κ. Κασαπίδης, παρουσίασε στον Υπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για τη λειτουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Αριστείας Ορεινής Κτηνοτροφίας στον ορεινό αυτό οικισμό της Δυτικής Μακεδονίας. Στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Σχολής θα υπάρχει η δυνατότητα  να εκπαιδεύονται  οι κτηνοτρόφοι σε θέματα ζωοτεχνίας και παραγωγής τελικών ζωοκομικών προϊόντων. Παράλληλα, θα αναπτύσσονται δράσεις γεωργικής έρευνας και γενετικής βελτίωσης των αυτόχθονων ορεινών φυλών αιγοπροβάτων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Α.Π.Θ.

      Ο Υπουργός, δήλωσε τη θερμή υποστήριξη του εγχειρήματος της Περιφέρειας, ζητώντας από την Διοίκηση του ΕΛΓΟ ως αρμόδιος οργανισμός του Υπουργείου να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

      Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου και τον ΕΛΓΟ, επεξεργάζονται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου. Συγχρόνως σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο Εορδαίας προετοιμάζουν την τελική προγραμματική σύμβαση όλων των εμπλεκομένων. 

           Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη ζέση του Υπουργού κ. Λιβανού για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης, τονίζοντας το αμείωτο ενδιαφέρον και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, στο Υπουργείο του οποίου διοικητικά υπάγεται το Κτηνοτροφικό Κέντρο Βλάστης.

        Τέλος, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η έναρξη λειτουργίας της Σχολής από τη νέα περίοδο (Σεπτέμβριο), ενώ προγραμματίζονται θερινά μαθήματα για κτηνοτρόφους για την τρέχουσα περίοδο.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…