Προκλητικός Ερντογάν σε Ελλάδα: Για μαζευτείτε λίγο, μάθετε τα όριά σας

«Δεν θα μας πείτε τι να κάνουμε με την Αγία Σοφία, την Τουρκία εσείς την κυβερνάτε;»

Προκλητικός για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέστησε στην Ελλάδα να μάθει τα όριά της πριν απευθυνθεί στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι αν δεν το κάνει, η Άγκυρα ξέρει να απαντήσει.

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τί θα κάνει», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο Ερντογάν έδειξε πάλι το νέο χάρτη που παρουσίασε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας με τις 7 περιοχές κοντά στην Κρήτη, όπου θα διενεργηθούν έρευνες φυσικού αερίου από τα Τουρκικά Πετρέλαια στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού συμφώνου. Είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στα σχέδια αυτά και ότι το πολεμικό του ναυτικό είναι έτοιμο για όλα.

«Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιες δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση» είπε και συνέχισε:

«Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε 3 πλωτά γεωτρύπανα και 2 ερευνητικά πλοία και τώρα όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντήλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το ο,τιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ΣτΕ θα πάρει την απόφαση για την Αγία Σοφία – Δεν θα πάρουμε άδεια από εσάς»

Στο θέμα της Αγίας Σοφίας ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε έντονα απέναντι στην Ελλάδα. «Δεν θα μας πει τί θα κάνουμε» είπε και έδωσε ουσιαστικά το πράσινο φως στο Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει για το καθεστώς της.

«Τώρα σηκώνονται και λένε “χαλάρωσε”. Μην κάνετε την Αγία Σοφία τζαμί. Την Τουρκία εσείς την κυβερνάτε ή εμείς; Στην Τουρκία υπάρχουν θεσμοί. Υπάρχει βουλή, υπάρχει Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ θα πάρει απόφαση και οι αρμόδιες αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Γι’ αυτό δεν θα πάρουμε ποτέ άδεια από εσάς, ούτε θα επιτρέψουμε να πάρουμε» είπε.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι «ως κράτος δικαίου περιμένουμε τι θα αποφασίσει το ΣτΕ (για την Αγία Σοφία). Κι έπειτα, ανάλογα με την απόφαση που θα λάβει, θα γίνουν και τα απαραίτητα βήματα».

You May Also Like

Σύζυγος φύτευε λουλούδια για 2 χρόνια ώστε να τα μυρίζει η τυφλή γυναίκα του (video)

Table of Contents Hide Σύζυγος φύτευε λουλούδια για 2 χρόνια ώστε να…

Ιστορικές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας

Από τη Σκωτία έως την άκρη της Κίνας

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Ουκρανία: Μαζική κυβερνοεπίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας κυβερνητικές σελίδες

Η Ουκρανία έχει πληγεί από «μαζική» κυβερνοεπίθεση, με τους ιστότοπους πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του…

Γονείς για δεύτερη φορά θα γίνουν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

Γονείς για δεύτερη φορά θα γίνουν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

Γαλλία: 450 θύματα σεξουαλικής βίας αναγνωρίστηκαν στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας – Το 85% ανήλικα

Γαλλία: 450 θύματα σεξουαλικής βίας αναγνωρίστηκαν στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας –…

Live ληστεία ενώ κορίτσι έκανε μάθημα στο Zoom

Live ληστεία ενώ κορίτσι έκανε μάθημα στο Zoom

Υιοθέτησαν 7χρονη για να πάρουν το κρατικό επίδομα και την βασάνισαν: Την βρήκαν δεμένη και πεινασμένη

Υιοθέτησαν 7χρονη για να πάρουν το κρατικό επίδομα και την βασάνισαν: Την…

Google: Εχει γενέθλια, έγινε 23 και γιορτάζει τη birthday

Η Google, η πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης έχει γενέθλια καθώς έγινε 23 ετών…

Λιβύη: Πλάκες χασίς με φωτογραφία του Πούτιν «ξεβράστηκαν» σε παραλία

Γιατί απεικονίζεται ο Ρώσος πρόεδρος;