Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εκεί που βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, επί τη λήξη των συναντήσεων των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, της Σχολής Γονέων και της Σύναξης Νέων.

Εκατοντάδες προσκυνητές έφτασαν στο Μοναστήρι, προσκύνησαν τον τάφο του θαυματουργού Αγίου Παϊσίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέσθηκε Ιερά Παράκληση παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τη λήξη των συναντήσεων και των εσπερινών κηρυγμάτων για την χρονιά που παρήλθε και ευχαρίστησε τους πατέρες και τους λαϊκούς που διακονούν το θείο λόγο, ενώ συνεχάρη και όσους συμμετέχουν στις ποικίλες δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στη συνέχεια οι Καστοριανοί επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος, όπου τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και ξεκίνησαν την επιστροφή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…