Πρωταθλητής του Εφηβικού πρωταθλήματος μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ανακηρύχτηκε το βράδυ της Δευτέρας ( 14/3 )  η ομάδα του Πρωτέα Γρεβενών.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Πρωτέας Γρεβενών κέρδισε με 81-74 τον Γ.Σ.Κ. Λασσάνη κατακτώντας τον τίτλο για το 2015-2016.

Πρωτέας Γρεβενών και Λασσάνης αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι όπου «έσπασαν» καρδιές, με τις δύο ομάδες να εντυπωσιάζουν με την εμφάνιση του μέσα στο παρκέ.

Στις κερκίδες του γηπέδου δεν έπεφτε κυριολεκτικά «καρφίτσα» αφού περισσότεροι από 700 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στον μεγάλο τελικό.

Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν πολλές κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, αφού τόσο ο Λασσάνης όσο και ο Πρωτέας έπαιρναν συνεχώς το προβάδισμα.

Οι «πράσινοι» έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 14 πόντους διαφορά, με την ομάδα των Γρεβενών να δείχνει σθένος, φέρνοντας «τούμπα το παιχνίδι.

Το πάθος και η δίψα για το τρόπαιο ξεχώρισαν από τους παίχτες των ομάδων μέσα στο γήπεδο, με τους φιλάθλους να παρακολουθούν εντυπωσιακά καλάθια, μεγάλες μονομαχίες μέσα στην ρακέτα, αρκετές τάπες, εναλλαγές συναισθημάτων με τελικό νικητή των Πρωτέα Γρεβενών.

Για τους νικητές απίστευτο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Κλωνάρας, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, με άξιο συμπαραστάτη τον Τσούκα που σημείωσε 19 πόντους. Σε κρίσιμα σημεία «χτύπησε» ο Μπαρτζώκας, σκοράροντας 8 πόντους.

Από την άλλη μεριά, για τον Λασσάνη Κοζάνης ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλο παιχνίδι, αφού σημείωσε 26 πόντους και τον Καλιαμπάκα να σταματάει στους 19. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Πλιάκη, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά από τις δύο ομάδες, με τους Καλιαμπάκα και Τσούκα να ξεκινάνε αρκετά ζεστά, σκοράροντας κατά «πόδας».

Στο πρώτο δεκάλεπτο είδαμε πολύ ωραία καλάθια, με τα τρίποντα να πέφτουν βροχή τόσο από τον Λασσάνη όσο και από τον Πρωτέα. Οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Λασσάνη να παίζει καλύτερη άμυνα, εξασφαλίζοντας έτσι μια μικρή διαφορά. Το 26-21 υπέρ της ομάδας από την Κοζάνη ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, επιφυλάσσοντας καλύτερη συνέχεια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η επίθεση του Λασσάνη συνέχισε να σκοράρει, με τους Πλιάκη και Αθανασιάδη να αυξάνουν την διαφορά. Από την άλλη ο Πρωτέας προσπαθούσε στην επίθεση να παίξει το παιχνίδι του, κάνοντας όμως κάποια λάθη που του στοίχισαν. Οι παίχτες του κύριου Μήτσιαλου είχαν το ρυθμό πλέον με το μέρος τους, κάνοντας ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα των Γρεβενών να χάνει με 45-34, με τα ομάδες να παίρνουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν, με τον Πρωτέα Γρεβενών να δείχνει «άγριες» διαθέσεις, βγαίνοντας αποφασιστικά να γυρίσει το εις βάρος του σκορ. Από την άλλη ο Λασσάνης έπαθε «μπλάκ άουτ». Συγκεκριμένα ο Κλωνάρας ανέλαβε δράση στην επίθεση, βάζοντας με κάθε τρόπο την μπάλα στο καλάθι. Η εξαιρετική άμυνα από τον Πρωτέα, σε συνδυασμό με τα  πολλά «αβίαστα» λάθη του Λασσάνη, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Ο Πρωτέας όχι μόνο ισοφάρισε το παιχνίδι, αλλά πήρε και το προβάδισμα, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους στην κερκίδα. Οι παίχτες του κύριου Χασιώτη σημείωσαν 27 πόντους στην τρίτη περίοδο, με τον Λασσάνη αν δείχνει πως τα έχει χαμένα. Έτσι η περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 61-56 υπέρ του Πρωτέα.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα της Κοζάνης έδειξε διάθεση να ανακάμψει και το πέτυχε ως έναν βαθμό. Το σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά, με καμία να μην μπορεί να ξεφύγει. Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως η ομάδα των Γρεβενών, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και σκόραρε στην επίθεση. Από την άλλη ο Αθανασιάδης έκανε ότι μπορούσε μέσα στο παρκέ, αλλά δεν έφτανε. Ο τραυματισμένος Καλιαμπάκας αστόχησε σε τρία σουτ, και έτσι ο Πρωτέας με δύο αιφνιδιασμούς τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Το τελικό 81-74 ήταν και αυτό που έδωσε το τρόπαια στους Έφηβους από τα Γρεβενά. Από την άλλη «πικρία» έμεινε στον Λασσάνη, αφού όπως και πέρυσι έχασε τον τελικό, παρά την καλή απόδοση.

 

Στην καλύτερη πεντάδα ήταν οι: Κρανιάς, Κλωνάρας, Καλιαμπάκας, Τσούκας, Κωσταρελόπουλος

 

Πρώτος σκόρερ του Final Four: Κλωνάρας

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 19- 13, 11-28, 18-20

Οι δωδεκάδες και οι πόντοι των ομάδων:

Γ.Σ.Κ. Λασσάνης: (Μήτσιαλος) Αθανασιάδης 26, Νανόπουλος 2, Κωτούλας 5, Νανόπουλος Χ., Καλιαμπάκας 19, Παφίλης, Ντερελής 2, Τζήκας, Παφίλης Γ., Πλιάκης 18, Μαχτής 2, Αρβανίτης


Πρωτέας Γρεβενών:
(Χασιώτης) Ζήμπρας, Μπαρτζώκας 8, Κλωνάρας 30, Τσούκας 19, Πενλίδης, Νάσιος, Μαρκόπουλος 7, Βαγγέλη, Λαφτσίδης, Παπαθεοδώρου 5, Ασλανίδης 12, Δαδαλής
 

Τον “μικρό” τελικό κατέκτησε η Καστοριά κόντρα στην Α.Ε. Κοζάνης

Τη νίκη με σκορ 66-55 πήρε η ομάδα της Καστοριάς κόντρα στην Α.Ε. Κοζάνης στο μικρό τελικό του Εφηβικού.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη την διάρκεια, με την ομάδα της Καστοριάς  τελικά να κάμπτει την αντίσταση της Α.Ε.Κ.

Έτσι με αυτή τη νίκη στο κατάμεστο ΔΑΚ Κοζάνης η Καστοριά κατέκτησε την τρίτη θέση στο Final Four.

Οι δωδεκάδες των ομάδων:

Α.Ε. Κοζάνης: (Σιακαβάρας) Ράπτης, Σιακαβάρας, Τζήκας, Γκουτζηκώστας, Λαβαντσιώτης, Ρωσσέτος, Πλιάκης, Κοτζαίτσης, Γιαχνίκας, Κωσταρελόπουλος, Κυρατσούς

Καστοριά: (Σούλιος) Λαγγιώτης, Κρανιάς, Δίτσιος, Σίσιου, Καδρας, Αναστασίου, Μιχαλόπουλος, Τσαούσης, Βελλίδης, Μπασακύρος, Αντωνίου, Λέκκος

 

Πηγή: top-sport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Α2 Ανδρών: Ήττα εκτός έδρας για τον Α.Σ. Καστοριάς

Α2 Ανδρών: Ήττα εκτός έδρας για τον Α.Σ. Καστοριάς

1ο Κύπελλο Μελών Πρωτέα

1ο Κύπελλο Μελών Πρωτέα: μετά από έναν μεγάλο και βαρύ χειμώνα ξεκινάμε…

Μπορεί να αποβληθεί η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την UEFA;

Χαμός στην Κροατία με τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου οπαδού

Αποτελέσματα αγώνα Παίδων Β΄ πρωταθλήματος Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Β΄ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Β΄ – Α.Σ. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ  61-59 Το…

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Στις 13 Ιουλίου το  3o Brevet Καστοριάς 2019 “Γύρος του Γράμμου”, αφιερωμένο  στα 100 Χρόνια Μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Στις 13 Ιουλίου το  3o Brevet Καστοριάς 2019 “Γύρος του Γράμμου”, αφιερωμένο…

Φιλικό του Παναργειακού με την Ακαδημία του Ντίνου Κούη

Το δεύτερο φιλικό του αγώνα για φέτος, θα δώσει αύριο Παρασκευή 26/08…

Μπλε κάρτα για επιβράβευση του Fair Play στα πρωταθλήματα υποδομής των ΕΠΣ

Μπλε κάρτα για επιβράβευση του Fair Play στα πρωταθλήματα υποδομής των ΕΠΣ

Πρωτάθλημα Παλαιμάχων: ” Έβρεξε” γκολ στο παιχνίδι της πρεμιέρας

Σε ένα όμορφο αγώνα με εναλλαγές στο σκοράρισμα και πολλές φάσεις που…