Πρωταθλητής και στην απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία

 

Την πρώτη θέση στον πίνακα απορρόφησης των κονδυλίων του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» κατέχει ο Δήμος Άργους Ορεστικού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα ειδικό, καινοτόμο πρόγραμμα, ένα δεύτερο ΕΣΠΑ, που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να εκπονούν μελέτες, να υλοποιούν προμήθειες και να εκτελούν σημαντικά έργα υποδομής.

Έτσι, για ακόμη μια φορά ο Δήμος Άργους Ορεστικού αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες των δύο προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, εντάσσοντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, προμήθειας μηχανημάτων έργου, συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, αναβάθμισης παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στους στόχους των προγραμμάτων για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης, τη βελτίωση των υποδομών, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην  ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Ενός Δήμου που αποδεικνύεται τελικά από τους πιο σημαντικούς παίκτες στη σκακιέρα διαχείρισης των κοινοτικών και εθνικών πόρων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…