Πρόγραμμα ενίσχυσης του λιανικού εμπορίου από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με πιλοτική συμμετοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού

 

Τους εταίρους του προγράμματος SARURE (SAVE RURAL RETAIL), που αφορά στην ενίσχυση του λιανικού εμπορίου σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές υποδέχθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Interreg Europe 2014-2020» με στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στις κωμοπόλεις και στα χωριά, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Το εταιρικό σχήμα αποτελούν το Επιμελητήριο του Τερουέλ (Ισπανία), η Περιφέρεια της Αραγονίας (Ισπανία), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα), η Περιφέρεια της Νότιας Καρελίας (Φινλανδία), ο Δήμος του Söderhamn (Σουηδία), το Δημοτικό Διαμέρισμα του Burgenlandkreis (Γερμανία), το Επαρχιακό Συμβούλιο του Sligo (Ιρλανδία), ο Σύνδεσμος Τοπικών Ομάδων Δράσης “South Warmia” (Πολωνία) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα), ενώ ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Δήμος Βοΐου συμμετέχουν πιλοτικά.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση, τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, καθώς και τις πρωτοβουλίες των Περιφερειών και των Δήμων για την στήριξη αυτής στις απομακρυσμένες περιοχές.
Απώτερος σκοπός της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εταίρων του έργου είναι η καταγραφή των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών και των εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τα μέγιστα οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις και τον πληθυσμό των περιοχών παρέμβασης.

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…