Μία ακόμη σημαντική και ουσιαστική πρωτοβουλία από τη νέα Δημοτική Αρχή

 

Σε μία ακόμη ξεχωριστή και σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η νέα Δημοτική Αρχή Καστοριάς, προσκαλώντας την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς τους Διευθυντές όλων των βαθμίδων της εκπαιδευτικής Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και με αφορμή την πρόσφατη επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της

 

Ενδεικτικά θέματα της πρώτης αυτής εποικοδομητικής και ουσιαστικής συζήτησης  ήταν η γνωριμία των Εκπαιδευτικών με τους Αιρετούς, τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα σχολικών μονάδων, ζητήματα που σχετίζονται με τους μαθητές, συνέργειες μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης, δράσεις και δραστηριότητες με τις τοπικές κοινωνίες, ευρωπαϊκά προγράμματα. Καθώς επίσης και άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκειά της.

 

Στην πολύωρη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας– Εθελοντισμού και Αθλητισμού, κ. Πέτρος Δοκόπουλος, οι κύριοι Δημήτρης Στυλιάδης και Λάζαρος Ζήσης, τους οποίους, ο Γιάννης Κορεντσίδης, προορίζει για τις θέσεις της Α’θμιας και Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής, αντίστοιχα και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ Θεόδωρος Μαρδίρης, ο οποίος, άριστος γνώστης όλων των σχετικών ζητημάτων, συντόνισε με άψογο τρόπο τη συζήτηση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρδίρης, από τη νέα του θέση θέλει, μεταξύ άλλων, να πετύχει έναν αμεσότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο συνεργασίας μεταξύ αιρετών και εκπαιδευτικής κοινότητας. Κάτι το οποίο συζήτησε και ανέλυσε στον Γιάννη Κορεντσίδη, μέσα από τις αλλεπάλληλες επαφές που είχανε οι δύο άνδρες, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, ταυτίστηκαν αμέσως οι απόψεις τους και σε αυτό το ζήτημα, γεγονός το οποίο έδωσε το έναυσμα στον Δήμαρχο Καστοριάς να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.

 

Ο Γιάννης Κορεντσίδης άκουσε να του λένε, για μία ακόμη φορά, την ίδια ακριβώς φράση που ακούει συνεχώς όλο αυτό το διάστημα: «συγχαρητήρια για την αξιόλογη πρωτοβουλία. Πρώτη φορά, γίνεται κάτι τέτοιο…»

 

Δέχθηκε ακόμη τα εύσημα για την «ταχύτητα αντίδρασης για τον καθαρισμό των Σχολικών Μονάδων», την προτροπή «να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό, έστω και από την επόμενη χρονιά», όπως επίσης «ότι με τέτοιες ενέργειες καλλιεργείται μία πολύ δυνατή σχέση ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την εκπαιδευτική κοινότητα».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνάντηση, «μέσα από την οποία», όπως είπε, «πέρα από τον τυπικό της χαρακτήρα, της πρώτης γνωριμίας και επαφής, θέλουμε να στοχεύσουμε σε πιο ουσιαστικά ζητήματα ώστε να φανούμε χρήσιμοι και να είμαστε αποτελεσματικοί, όχι μόνο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της».

 

Επισήμανε επίσης το γεγονός ότι «η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, αποτελεί για εμάς μία από τις πρώτες προτεραιότητες και για τον λόγο αυτόν, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλοι οι αρμόδιοι θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην προσπάθεια, που καταβάλλετε ως εκπαιδευτικοί, προκειμένου να κυλήσει ομαλά και το νέο σχολικό έτος».

 

Ενώ παράλληλα τόνισε τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, λέγοντας χαρακτηριστικά, «ξέρω καλά την διαρκή και ακούραστη προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά στο εκπαιδευτικό σας έργο και όχι μόνο. Άλλωστε είμαι γονέας κι έχω δύο παιδιά Γυμνασίου».

 

Κι έκλεισε τη σύντομη παρέμβασή του εκφράζοντας την «βεβαιότητά, ότι με την καλή συνεργασία όλων και τονίζω πάντοτε και σε κάθε περίσταση την έννοια συνεργασία, μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα, ευχόμενος σε όλες και όλους καλή, δημιουργική και αποτελεσματική σχολική χρονιά».

 

,

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…