Ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Καστοριάς: Πρόσκληση Συμμετοχής σε Κατασκηνώσεις για Παιδιά Εκπαιδευτικών – Μελών της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη θερινή περίοδο 2018

Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι.

Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των καθηγητών και των καθηγητριών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συναδέλφους/ισσες και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημά τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και φέτος τη φιλοξενία 400 περίπου παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 200 ευρώ ανά παιδί.

Αναλυτικά:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει, στις Ε.Λ.Μ.Ε. που ανήκουν, τη συνδρομή τους για το έτος 2017-2018 και δεν έχουν κάνει χρήση της παροχής αυτής για καμία  από τις προηγούμενες χρονιές (2015-2016-2017). Όσοι εκπαιδευτικοί είχαν κληρωθεί αλλά δεν μπόρεσαν τα παιδιά τους να μεταβούν, μπορούν να κάνουν αιτήσεις.
  2. Η επιλογή της κατασκήνωσης θα γίνει από τους γονείς. Καλύπτεται οποιαδήποτε κατασκηνωτική περίοδος επιλεγεί.
  3. Όσοι/όσες ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα πεδία υποχρεωτικά από την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 έως και την Τετάρτη, 13/6/2018:

Στην ηλεκτρονική φόρμα η οποία βρίσκεται στο site της ΟΛΜΕ www.olme.gr  θα επισυνάπτονται:

α)  Η βεβαίωση (σκαναρισμένη, σε χαμηλή ανάλυση .jpg ή jpeg) από την αντίστοιχη Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή για το 2017-18 και

β) Η κάρτα μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε. (σκαναρισμένη, σε χαμηλή ανάλυση .jpg).

γ) Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Ε.Λ.Μ.Ε. βρίσκονται αναρτημένα στο site της Ο.Λ.Μ.Ε. (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?page_id=466 )

Με κανένα άλλο τρόπο και σε καμία άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα καλύψει το ποσό των 200 ευρώ για την κατασκηνωτική περίοδο των 11 ημερών.

Πολύ σημαντικές σημειώσεις:

  1. Για λόγους λογιστικής τάξης όπως και για λόγους που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των κατασκηνώσεων, οι γονείς πληρώνουν όλο το ποσό με την αποχώρηση των παιδιών τους από την κατασκήνωση και με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω και αποστέλλουν τα δικαιολογητικά στην ΟΛΜΕ για να πάρουν πίσω την επιδότηση από την ΟΛΜΕ.
  2. Οι πληρωμές θα γίνουν στο 2ο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη. Για το λόγο αυτό καλό θα είναι τα παραστατικά να στέλνονται από την 1η Σεπτεμβρίου κι έπειτα.

Διαδικασία Επιστροφής Χρημάτων από την ΟΛΜΕ

Οι γονείς στέλνουν στην Ο.Λ.Μ.Ε. με courier αποκλειστικά  (όχι συστημένα με ταχυδρομείο,  γιατί δεν μπορούν να παραληφθούν),-με δική τους χρέωση-, το εξοφλημένο νόμιμο πρωτότυπο παραστατικό πληρωμής ΜΟΝΟ για το ποσό των 200 ευρώ όπου θα αναγράφεται η φράση «μέλος της Ο.Λ.Μ.Ε.» δίπλα στο όνομά τους καθώς και φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (κατά προτίμηση ALPHA Bank), όπου θα κατατεθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. το ποσό. Απαραίτητο είναι να αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του παιδιού.

Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα;

Η επιλογή των παιδιών, εάν ο αριθμός ξεπεράσει τα 400, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων, ώστε αν υπάρχουν αδέλφια αυτόματα να κληρώνονται και αυτά.

Τα ονόματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ο.Λ.Μ.Ε. (www.olme.gr), και σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες την Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018. Αν κάποιοι από αυτούς που κληρώθηκαν, δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα πρέπει να το δηλώσουν στο email της ΟΛΜΕ [email protected]  αμέσως μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, ώστε να αντικατασταθούν από επιλαχόντες.

 

Σημαντικές παρατηρήσεις.  Παρακαλούμε να διαβαστούν με προσοχή:

Στην προσπάθειά μας να επωφεληθούν από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνολικά όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται, επισημαίνουμε ότι όσοι εκπαιδευτικοί των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν και πήγαν τις προηγούμενες χρονιές (2015-2016-2017) δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα χρονιά.

Τυχόν αιτήσεις συναδέλφων των οποίων τα παιδιά επιλέχθηκαν και πήγαν δεν θα αξιολογηθούν.

Στα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυνάπτονται σκαναρισμένα η Βεβαίωση της Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή και Όχι η Απόδειξη Πληρωμής, καθώς και φωτοτυπία της Κάρτας Μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε. και Όχι απλώς ο Αριθμός της Κάρτας Μέλους. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση δεν θα αξιολογείται.

Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων. Εκπρόθεσμες αιτήσεις, πέραν της 13ης Ιουνίου, δεν θα γίνουν δεκτές.

Θερμή παράκληση: Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης να δίνουν οι γονείς προσοχή στο ποσό που αναγράφει το παραστατικό.

Η αίτησή σας, έχει παραληφθεί επιτυχώς, όταν σας βγει μήνυμα μετά την υποβολή της «Ευχαριστούμε για την υποβολή της αίτησής σας»

Τα αρχεία της σκαναρισμένης βεβαίωσης από την Ε.Λ.Μ.Ε. σας και της Κάρτα μέλους σας μετατρέψτε τα σε .jpg ή .jpeg χαμηλής ανάλυσης.

ΠΡΟΣ Ε.Λ.Μ.Ε. και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ: Η διαδικασία είναι αυτή που αναφέρεται παραπάνω και δεν θα γίνονται δεκτές συνολικές καταστάσεις βεβαιώσεων πληρωμής συνδρομής από τις Ε.Λ.Μ.Ε. Ο κάθε συνάδελφος που κάνει αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτει την προσωπική του βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής του.

You May Also Like

Ηλίας Κασιδιάρης: Πειθαρχικός έλεγχος για τις αναρτήσεις μέσα από τη φυλακή

Αν και δεν διαθέτει κινητό, δημοσιεύονται μηνύματα στο Διαδίκτυο.

«Μαύρη Δευτέρα» για τα Χρηματιστήρια του πλανήτη! Το ελληνικό Χ.Α. άνοιξε με -13%

«Μαύρη Δευτέρα» για τα Χρηματιστήρια του πλανήτη! Το ελληνικό Χ.Α. άνοιξε με…

Ν.Δ.: “Να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας για τις χυδαιότητες  του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Η. Γρηγόρη”

Ν.Δ.: “Να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας για τις χυδαιότητες  του στελέχους…

Καστοριά: Συνελήφθη 45χρονος για καλλιέργεια 7 δενδρυλλίων κάνναβης

  Καστοριά: Συνελήφθη 45χρονος για καλλιέργεια 7 δενδρυλλίων κάνναβης

Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονές μας

Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονές μας

Π.Ε. Καστοριάς: Γεωργικές Προειδοποιήσεις σχετικά με τα Μηλοειδή

  Π.Ε. Καστοριάς: Γεωργικές Προειδοποιήσεις σχετικά με τα Μηλοειδή

Καστοριά: Κάλεσμα για προγραμματισμό δράσεων κατά της ακρίβειας

Συντονιστικό Όργανο Φορέων Π.Ε. Καστοριάς

Μία πανέμορφη εικόνα από τα ελαφάκια στον Προφήτη Ηλία!

Μία πανέμορφη εικόνα από τα ελαφάκια στον Προφήτη Ηλία!

ΟΑΕΔ: 6.136 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ τρίμηνο μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση

Table of Contents Hide  ΟΑΕΔ: 6.136 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄…