Πρόσκληση συμμετοχής στο Global Game Jam 2021 στην Καστοριά

 

Αγαπητοί κύριοι/ιες

Στα συνημμένα αρχεία υπάρχει η πρόσκληση και το συνοδευτικό ενημερωτικό του GLOBAL GAME JAM 2021 στο οποίο μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος.

Φέτος, λόγω της κατάστασης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και επομένως μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε από τον χώρο του.

Παρακαλώ να προβάλλετε, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, με κάθε πρόσφορο τρόπο την πρόσκληση μας, που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη δημιουργία παιχνιδιών.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και ελεύθερη για οποιοδήποτε ενήλικο.

 

Μετά τις προηγούμενες επιτυχείς συμμετοχές, και ιδιαίτερα της περσινής, που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” του Τμήματος Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, αποφασίστηκε ότι και εφέτος θα συμμετέχει το εργαστήριο στο παγκόσμιο «πανηγύρι». διαδικτυακά, παρά τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες.

Θα συνεχίσει την παράδοση και θα αποτελέσει μία από τις εκατοντάδες παγκόσμιες εικονικές τοποθεσίες του Global Game Jam 2021 ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Για το σκοπό αυτό ήδη έχει μεριμνήσει σχετικά και δήλωσε τη συμμετοχή του στον οργανωτικό φορέα ο οποίος την έχει ήδη εγκρίνει.

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2020 υπήρξαν πάνω από 910 φυσικές τοποθεσίες σε 118 χώρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 48.500 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 9.600 παιχνίδια σε ένα Σαββατοκύριακο! Για τη χώρα μας ασχολήθηκαν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ το 2017, 2018, 2020, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ, και ΜΜΕ γενικότερα, ενώ μπορείτε να ακούσετε και τη σχετική αναφορά του τότε  γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Σκεφτείτε το σαν συνάντηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η GGJ ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας και δημιουργίας. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και τονώνει τη συνεργασία.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, με οποιαδήποτε κλίση-ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλούς φανατικούς των παιχνιδιών. Η συμμετοχή δεν είναι ανταγωνιστική, το μοναδικό βραβείο είναι η συμμετοχή. Είναι ανοιχτή σε ηλεκτρονικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να είστε πάνω από 18 ετών και να αντέχετε την πολύωρη συνεργασία σε ομάδα, όποιες ικανότητες και αν φέρνετε στην ομάδα σας. Θα υπάρχουν άνθρωποι με προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που θα σας καθοδηγούν σε ότι πιθανώς χρειαστείτε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η διοργάνωση εφέτος θα είναι διαδικτυακή. Θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 5:00μμ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 5:00μμ. Στο χρονικό αυτό διάστημα η κάθε ομάδα μπορεί να προγραμματίσει και να οργανώσει τον χρόνο της οπότε δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αφοσιωμένος αποκλειστικά και συνεχώς στο project που θα συμμετέχει. Η συνεργασία των ομάδων θα είναι από απόσταση, και για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα επικοινωνίας του Discord που διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνεργασία από απόσταση.

Αυτό που θα βάλετε εσείς είναι το μεράκι, την επιθυμία στη δημιουργία και την αδρεναλίνη για ένα έντονο τετραήμερο. Αυτό που θα πάρετε είναι ένα ολοκληρωμένο project φτιαγμένο από τα χέρια σας, εξάσκηση σε νέες ικανότητες και γνωριμίες με άλλους φανατικούς των παιχνιδιών. Ελάτε είτε μόνοι σας είτε σαν παρέα και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε ομάδες με διαφορετικές ικανότητες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση στο globalgamejam.org και να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα όπου υπάρχει φόρμα συμμετοχής. Ακολουθήστε μας στο Facebook για περισσότερα νέα, ενώ το κανάλι μας στο Discord όπου θα γίνει η εκδήλωση είναι ήδη διαθέσιμο

Έναρξη: Τετάρτη  27 Ιανουαρίου 2021 17:00

Ολοκλήρωση: Κυριακή 31 Ιανουαρίου 17:00

Συμμετοχή:  Ελεύθερη σε άτομα άνω των 18

Περισσότερες πληροφορίες: Μέσω Facebook στο www.facebook.com/globalgamejamkastoria, μέσω email στο [email protected] και μέσω τηλεφώνου στο 6937940339

 

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: ‘’ Δηλώσεις πόθεν έσχες 2013 και 2014: Γιατί καθυστερεί ο έλεγχος και η δημοσιοποίησή τους; ‘’

Τη σημαντική καθυστέρηση στον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες…

Ο ναός των Αγίων Αναργύρων στο Βογατσικό Καστοριάς (18ος αιών)

Ο ναός των Αγίων Αναργύρων στο Βογατσικό Καστοριάς (18ος αιών)

Ρόζμαρι, η όμορφη κόρη των Κένεντι που έμεινε ανάπηρη μετά από λοβοτομή στον εγκέφαλο. Έζησε όλη τη ζωή της σε άσυλο και σε αυτήν οφείλουμε το θεσμό των Παραολυμπιακών Αγώνων

  Ρόζμαρι, η όμορφη κόρη των Κένεντι που έμεινε ανάπηρη μετά από…

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καστοριά κατοχή ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καστοριά κατοχή ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων

Μάσκες και Γάντια από την Π.Ε. Καστοριάς σε Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική & Στρατό

Μάσκες και Γάντια από την Π.Ε. Καστοριάς σε Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική…

UPDATE: Νέες προσθήκες  Καταστημάτων Εξυπηρέτησης Κατ’ Οίκον  για τους Πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας

UPDATE: Νέες προσθήκες  Καταστημάτων Εξυπηρέτησης Κατ’ Οίκον  για τους Πολίτες της Δημοτικής…

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Φλώρινας

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -370- δενδρύλλια κάνναβης Για την υπόθεση συνελήφθη…

Καλοκαίρι…στην Παπαδοπούλειο Βιβλιοθήκη Πενταβρύσου

Ο  σύλλογος εύχεται σε όλους τους φίλους του μικρούς και μεγάλους καλό…