Εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης τού πρώην 2ου ΤΕΕ Καστοριάς, τέως 1ου Γυμνασίου, όπου από τη νέα σχολική χρονιά θα στεγάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Πριν από δεκαπέντε ημέρες το αρμόδιο Υπουργείο επιθεώρησε το χώρο και έκρινε πως το κτίριο είναι κατάλληλο για τη στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου. Με το που πάρθηκε η έγκριση τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς ξεκίνησαν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να παραδώσουν το σχολείο πριν από τον αγιασμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι εργασίες αφορούν στην αλλαγή ολοκλήρου του δικτύου ύδρευσης, αποκατάσταση των ζημιών στο δίχτυο αποχέτευσης και ελέγχεται και το δίκτυο θέρμανσης προκειμένου να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές «Ήταν εντελώς καταστρεμμένο το δίκτυο ύδρευσης, όπως επίσης και  ένα μέρος του δικτύου θέρμανσης. Οι δύσκολοι χειμώνες της περιοχής μας, και ειδικά ο περσινός, δημιούργησαν σοβαρές ζημιές», ενημέρωσε ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας Σωκράτης Λιάνος.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς διαμορφώνεται βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων. Οι κοινόχρηστοι χώροι θα εξυπηρετούν και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.με.Α) και θα τοποθετηθούν ράμπες για την εύκολη πρόσβασή τους. Επίσης εντός του σχολείου θα λειτουργήσει και χώρος σίτισης. Όσον αφορά την αίθουσα εκδηλώσεων ο κ. Λιάνος σημείωσε πως θα χρησιμοποιείται από κοινού με το 3οΓ.Ε.Λ., καθώς υπάρχει άμεση πρόσβαση σε αυτό «Μελλοντικά, θα μεριμνήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια πλήρη αναμόρφωση της αίθουσας εκδηλώσεων, έτσι ώστε να την εκσυγχρονίσουμε μιας και στην παρούσα φάση η κατάστασή της δεν είναι η τέλεια».

Λιγότερο από είκοσι ημέρες έχουν απομείνει για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018, αλλά ο κ. Λιάνος δήλωσε με βεβαιότητα ότι το Μουσικό Γυμνάσιο θα είναι έτοιμο μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία καθώς «Οι σοβαρές ζημιές έχουν αποκατασταθεί, απομένουν ορισμένες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπως για παράδειγμα να τοποθετηθούν πλακάκια στις  τουαλέτες. Επίσης πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η απομάκρυνση των περιττών επίπλων που βρίσκονται στο χώρο, καθώς κατά το παρελθόν λειτουργούσε το κτίριο ω κέντρο διανομής βιβλίων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Καλλιόπη Βέττα – Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλία και να προχωρήσει άμεσα στην απαλλαγή των κατοίκων του Δήμου Βοΐου από την υποχρέωση καταβολής διοδίων στον σταθμό της Σιάτιστας

  Καλλιόπη Βέττα – Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να…

Επίσκεψη του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο παράρτημα ΕΚΑΒ Κοζάνης

  Επίσκεψη του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο παράρτημα ΕΚΑΒ Κοζάνης

Δημήτρης Παπουλίδης: «Ανεκπλήρωτος έρωτας τα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν. Η Καστοριά έχει ακόμη προοπτικές»

Δημήτρης Παπουλίδης: «Ανεκπλήρωτος έρωτας τα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν. Η Καστοριά έχει…

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) στην Π.Ε. Καστοριάς

  Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) στην Π.Ε. Καστοριάς