#image_title

Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 18:50 η ασφάλεια Γρεβενών ενημερώθηκε για εγκαταλελειμμένο όχημα σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών κοντά στην Ιτέα .Διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε δεχτεί πυρά από πολυβόλο όπλο, βρέθηκαν μάλιστα και κάλυκες. Βρέθηκε ο κάτοχός του , εργαζόμενος στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ, στην γραμμή παραγωγής της οποίας έχασαν τρεις εργαζόμενοι της ζωή τους στις 21 Μαρτίου 2022 .Ο 46χρονος Χαράλαμπος Κικίδης από τον Πολύμυλο Κοζάνης, ο 33χρονος Ζήση Αποστολίδη από τα Γρεβενά και ο 36χρονος Κώστας Ορφανίδης με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών. Τα πυρά εντοπίστηκαν στο μπροστινό μέρος του οχήματος .Ο εργαζόμενος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ με την ασφάλεια Γρεβενών να διεξάγει έρευνα για από απόπειρα ανθρωποκτονίας .

Στις 18 Απριλίου 2002 εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» με δ.τ. «ΕΛ.Τ.ΕΚ. Ε.Π.Ε.» συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 831.000 € (ευρώ). Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 4 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στις αρχές Ιουνίου είχε τροποποιηθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Μονάδα Παραγωγής – Αποθήκευσης – Εμπορίας Εκρηκτικών Υλών για εμπορική χρήση στη θέση «ΜΠΑΪΡΙΑ», περιοχής αγροκτήματος Αγαλαίων της Δ.Ε. Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ Ε.Π.Ε.», με δ.τ.: «ΕΛ.Τ.ΕΚ. Ε.Π.Ε.», λόγω επανακατασκευής του κτιρίου παραγωγής , τροποποίησης Η/Μ εξοπλισμού και γραμμής παραγωγής αυτού. Στη νέα υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής μετά την ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου στις 21 Μαρτίου 22 δεν θα παραγόταν πλέον ANFO , αλλά μόνο MΑTRIX και εκρηκτικά Γαλακτώματα .Το ANFO θα αποτελούσε μόνο προϊόν εμπορίας. Σε επόμενο στάδιο θα κατασκευαστεί διακριτό κτίριο κατασκευής ANFO.

Στις αρχές Αυγούστου ήρθε και «Η νέα μονάδα παραγωγής ANFO, θα βρίσκεται εντός του νέου (προς κατασκευή) κτιρίου (Νο 19). Η παραγωγή του ANFO μέχρι και το ατύχημα της 21ης Μαρτίου 2022, ελάμβανε χώρα εντός του Κτιρίου Νο 5 (το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς). Το κτίριο Νο 19, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή του ANFO.Το ANFO αποτελεί μείγμα νιτρικού αμμωνίου με πετρέλαιο (94% νιτρικό αμμώνιο και 6% πετρέλαιο κ.β.) και αποτελεί ευρύτατα χρησιμοποιούμενη εκρηκτική ύλη, λόγω της ασφάλειας, του χαμηλού κόστους και της ευκολίας παραγωγής της (ψεκασμός του Νιτρικού Αμμωνίου με πετρέλαιο).Το κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η εξαιρετική ασφάλεια κατά την παραγωγή του, καθότι έχει ισχυρή αντίσταση σε κρούση και τριβή. Η ενεργοποίηση του απαιτεί τη χρήση ενισχυτή έναυσης (Booster)».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

πηγη:https://www.prlogos.gr/

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…