Από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά προγραμματίζουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την καταβολή των υπολοίπων τόσο για τη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία όσο και για την εξισωτική αποζημίωση του 2016.

Προς το τέλος του ίδιου  μήνα τοποθετούνται και οι πληρωμές που έχουν να κάνουν με τη νιτρορύπανση του 2016, καθώς επίσης και το Πρόγραμμα Δάσωσης Γεωργικών Γαιών και τη Δράση Σπάνιων Φυλών, που αφορούν στο ίδιο έτος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» και στο ypaithros.gr πηγές του Οργανισμού, οι πληρωμές για τα βιολογικά των ετών 2012, 2013, 2014 και 2015 εξελίσσονται ομαλά. «Όποια παρτίδα φτάνει από τις ΔΑΟΚ πληρώνεται κανονικά», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά. Για τα υπόλοιπα του 2016, οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανογραφικού ελέγχου, κάτι που αναμένεται να γίνει από τα μέσα του επόμενου μήνα και μετά.

Αναφορικά με την εξισωτική αποζημίωση, μετά την καταβολή των ποσών για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015, σειρά παίρνουν τώρα τα υπόλοιπα του 2016, για τα οποία, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπολογισμού της συμπληρωματικής πληρωμής. Μένει, ωστόσο, η εγγραφή της σχετικής δαπάνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ώστε να ληφθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, στον Οργανισμό εκτιμούν ότι η πληρωμή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τη νιτρορύπανση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλει αυτό το διάστημα ποσά που αφορούν τις εφαρμογές των ετών 2012, 2013 και 2014, ενώ μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει «ξεκολλήσει» και η πληρωμή για το 2015. Παράλληλα, έως τα μέσα του μήνα προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου για τις αιτήσεις του 2016, ώστε μέχρι τα τέλη να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές.

Εξάλλου, αυτό το διάστημα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ποσά και για το Πρόγραμμα Σπάνιων Φυλών των ετών 2013, 2014 και 2015. Για το 2016, οι καταβολές, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσουν επίσης από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, οπότε και υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι.

Όσον αφορά τη δάσωση γεωργικών γαιών, πιστώνονται αυτό το διάστημα ποσά για το έτος 2014 και εντός του ερχόμενου μήνα εκτιμούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή (κάτι που γίνεται στις δασικές υπηρεσίες) για το 2015 και το 2016, προκειμένου να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι πληρωμές.

ypaithros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σεισμός στην Τουρκία: Εγκλωβισμένη γυναίκα τραβάει βίντεο κάτω από τα ερείπια

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

COVID-19: Συνεργασία SAS και Software Group στη Βουλγαρία με πρωτοποριακή πλατφόρμα

COVID-19: Συνεργασία SAS και Software Group στη Βουλγαρία με πρωτοποριακή πλατφόρμα

Ιάσων-Σταύρος Σόμογλου: Ο 17χρονος που έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο της ρομποτικής

Ιάσων-Σταύρος Σόμογλου: Ο 17χρονος που έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο της ρομποτικής

Απονομή ηθικών αμοιβών από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς

Απονομή ηθικών αμοιβών από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο σε στελέχη της Πολεμικής…

Εξετάζεται μείωση του ορίου ηλικίας για νέους οδηγούς -Αλλαγές στις εξετάσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν τα όρια ηλικίας των νέων οδηγών, άφησε…

Μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση της λεπτής πλαστικής σακούλας το α’ τρίμηνο του 2018

Μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση της λεπτής πλαστικής σακούλας το α’ τρίμηνο του…

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης στη Βουλή: Στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των πληγέντων αγροτών

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης στη Βουλή: Στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των πληγέντων αγροτών

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Με χρήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι διορισμοί

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε διορισμούς «με χρήματα και σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» καταγγέλλει…

«Δεν περνάει τίποτε»: Οι Belharra δεν «κλείνουν» μόνο το Αιγαίο, κλείνουν την Ανατολική Μεσόγειο – Χάρτης

«Μέσα από την Τουρκία δεν περνάει τίποτα. Οτιδήποτε περνάει μέσα από τον πράσινο κύκλο καταρρίπτεται από Belharra και Rafale»