Πώς εξελίσσεται ο “γάμος” Wind και Nova – Τι προβλέπει το σχέδιο συγχώνευσης

Δημοσιεύτηκε το σχέδιο συγχώνευσης της Wind με τη Nova. Παρόλο που η νέα εταιρεία, όπως έχει ανακοινωθεί θα φέρει το brand Nova, ωστόσο η Wind είναι εκείνη που θα απορροφήσει τον όμιλο της Nova, ήτοι τις εταιρείες Νova Τηλεπικοινωνίες Μονοπρόσωπη ΑΕ, Nova Broadcasting Μονοπρόσωπη και NetMed Διαχειριστικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Wind ανέρχεται στα 45,39 εκατ., ενώ της Νova Τηλεπικοινωνίες στα 112,07 εκατ., της Nova Broadcasting στα 73,89 εκατ. και της NetMed στα 2,96 εκατ.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό μετασχηματισμού των εταιρειών που απορροφώνται, η καθαρή θέση, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, της Nova Broadcasting ήταν αρνητική κατά 204,5 εκατ. και της NetMed κατά 0,91 εκατ.

Μεταξύ άλλων, στη Wind εισφέρεται ως περιουσιακό στοιχείο και η άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης που είχε εξασφαλίσει η Nova Broadcasting (πρώην Forthnet Media).

“Ενόψει των διαμορφωμένων στην αγορά συνθηκών και των προκλήσεων, η συγχώνευση θα οδηγήσει στην συνένωση των εταιρειών σε μία οντότητα, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικά ποιοτικά και οικονομικά οφέλη στην ενιαία εταιρεία, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας, την βελτίωση των λειτουργιών της και της διοικητικής παραγωγικότητάς της, καθώς και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων της”, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο συγχώνευσης, στο οποίο περιέχονται τα οικονομικά στοιχεία των, υπό απορρόφηση, εταιρειών (ίδια κεφάλαια, υποχρεώσεις, κ.ά.).

Πλέον, η νέα Nova θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, δηλαδή σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση, αποτελώντας την 2η μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας σε σταθερή τηλεφωνία / ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση.

Μέχρι το 2027, όπως έχει εξαγγείλει η μητρική εταιρεία, η United Group προτίθεται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα επενδύσεις έως 2 δισ., που θα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών και περαιτέρω επέκταση του δικτύου 5G.

Τα οικονομικά αποτελέσματα Nova και Wind 

O κύκλος εργασιών της Wind ανήλθε το 2021 στα 552,29 εκατ. έναντι 521,96 εκατ. το 2020, με την εταιρεία να παραμένει ζημιογόνος. Οι καθαρές ζημιές του 2021 ανήλθαν στα 48,23 εκατ., έναντι ζημιών 42,56 εκατ. το 2020.

Ανά κατηγορία, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν έσοδα 275,7 εκατ. έναντι 267,2 εκατ. το 2020 και οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας έσοδα 172,5 εκατ. έναντι 169 εκατ. το 2020.

Αντίστοιχα, το σύνολο των εσόδων του Ομίλου της Nova ανήλθε το 2021 στα 247,54 εκατ. έναντι 276,37 εκατ. το 2020, με την εταιρεία να διευρύνει τις καθαρές ζημιές στα 153,87 εκατ., λόγω της επιβάρυνσης από την απομείωση της υπεραξίας της κατά 82,63 εκατ.

Ανά κατηγορία, τα έσοδα από συμβάσεις με πελάτες και μισθώσεις ανήλθαν στα 244,1 εκατ. και ήταν μειωμένα κατά 5,7 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (2020: 249,8 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω της πτώσης των εσόδων από τις συνδρομές λιανικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στα τέλη του 2021, οι μοναδικοί πελάτες της Nova ήταν 655.669 (αύξηση 0,3% σε ετήσια βάση) και το σύνολο των συνδρομητών τηλεόρασης 393.736, καταγράφοντας μείωση 15,1%. Τη μεγαλύτερη μείωση (48,4%) είχαν οι συνδρομητές χονδρικής, ενώ οι συνδρομητές λιανικής παρουσίασαν οριακή αύξηση 0,1% (319.007).

ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr

You May Also Like

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

Φωτεινή Βασιλειάδου: Η “άγνωστη” κόρη της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου και η τεράστια ομοιότητα με τη μητέρα της

Φωτεινή Βασιλιάδου: Η κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία κατά αγνώστου για τον άνδρα που πάτησε το γατάκι

Δικογραφία κατά αγνώστου, με την κατηγορία της πιθανής θανάτωσης ζώου, ασκήθηκε σε…

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Θάνατος βρέφους στα Γρεβενά: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το μωρό μας» λέει η μητέρα

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του βρέφους 35 ημερών που πέθανε τις…

Ιλιγγιώδεις αυξήσεις μέχρι και στα καυσόξυλα: «Γρίφος» η θέρμανση των νοικοκυριών τον χειμώνα – Ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος

Table of Contents Hide Οι αυξήσεις στο πετρέλαιοΑδιέξοδο στο φυσικό αέριοΑσύμφορη η…

Οπλικά συστήματα νέας γενιάς: Ρομπότ-δολοφόνοι στα πεδία μάχης;

Αυξάνονται οι χώρες που επενδύουν σε οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως drones –…