Πώς μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ του να είστε θυμωμένος και του να έχετε πρόβλημα διαχείρισης θυμού;

Πώς μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ του να είστε θυμωμένος και του να έχετε πρόβλημα διαχείρισης θυμού;

Ο Dr. Redford Williams, Καθηγητής ψυχολογίας του Duke University Medical Center, αναφέρει 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος εμφανίζει “υπερφόρτωση”. Αν πιστεύετε ότι έχετε πρόβλημα διαχείρισης θυμού είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια ειδικού.

“Τρελλαίνεστε” με μικροπράγματα

Ο θυμός μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα. Πολλές φορές μας δείχνει ότι πρέπει να δράσουμε, δηλώνει ο Dr. Williams. Κάποιοι που εκνευρίζονται με θέματα που δεν έχουν συνέπειες, όπως στην οδήγηση ή στην αναμονή του ασανσέρ ενδεχομένως πάσχουν από πρόβλημα θυμού.

Διακόπτετε

Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι ανυπόμονοι. Πολλές φορές δυσκολεύονται να περιμένουν τους άλλους να τελειώσουν αυτό που λένε. Ακόμα και όταν αφήσουν τον άλλον να μιλήσει μπορεί στην πραγματικότητα να μην ακούν αλλά να προσποιούνται ότι προσέχουν.

Παραπονιέστε

Άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο παραπονούμενοι για τα ελαττώματα και τις παραλείψεις των άλλων μπορεί να έχουν πρόβλημα θυμού, δηλώνει ο Dr. Williams. Ορισμένοι θυμωμένοι άνθρωποι μαλώνουν για πολιτικά θέματα και άλλοι για τα σπορ. Αλλά το δηλητήριο έχει την ίδια πηγή. Τον θυμό.

Είστε μνησίκακος

Οι σχέσεις μπορεί να υποφέρουν όταν κάποιος έχει πρόβλημα να συγχωρέσει κάποιον που τον έβλαψε στο παρελθόν. Άνθρωποι με θέματα θυμού συχνά δυσκολεύονται να το πράξουν. Αντίθετα, συνεχίζουν να “ξαναζούν”τη δυσφορία, τον πόνο, και το θυμό κάθε φορά που θυμούνται το κακό, είτε πραγματικό είτε όπως το αντιλαμβάνονται.

Κοκκινίζετε

Η ζέστη μπορεί να κοκκινίσει το πρόσωπο και αυτό ισχύει και για τη  “συναισθηματική ζέστη”. Ο θυμός μπορεί να προκαλέσει γρήγορη αναπνοή, νευρικότητα και βηματισμό μπρος- πίσω. Επηρεάζει το σώμα, όπως και το μυαλό. Αρκετές έρευνες έδειξαν ότι οι θυμωμένοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίζουν υπέρταση και να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Είστε υπερευαίσθητος

Οι θυμωμένοι προσβάλλονται εύκολα. Με σχόλια που φέρνουν γέλιο σε άλλους ανθρώπους μπορεί να θυμώσουν, αν έχουν προδιάθεση στο θυμό. Ορισμένοι που έχουν πρόβλημα με το θυμό βρίσκονται σε μεγάλη εγρήγορση περιμένοντας πάντα τους άλλους να κάνουν… το ολίσθημα.

Είστε ψυχρός

Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να μην είναι πολύ συγκαταβατικοί ή να μη συμπάσχουν. Ορισμένοι ευχαριστιούνται με τις δυστυχίες των άλλων. Άλλοι, καταδικάζουν εύκολα και αργούν να συγχωρέσουν.

iatronet.gr

You May Also Like

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων & κινητικών δυσλειτουργιών/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων &…

Κηρήθρα: Ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό

Κηρήθρα: Ποια είναι τα οφέλη της για τον οργανισμό

Ιγνυακός μυς «Ο μικροσκοπικός αλλά τόσο σημαντικός μυς του γονάτου» Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Ιγνυακός μυς «Ο μικροσκοπικός αλλά τόσο σημαντικός μυς του γονάτου» Γράφει ο…

Πόνος στο γόνατο:  Θεραπεία και αντιμετώπιση μέσω της άσκησης Syndrome fat pad ή νόσος Hoffa. Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Πόνος στο γόνατο:  Θεραπεία και αντιμετώπιση μέσω της άσκησης Syndrome fat pad…

«Πιάστηκες» από κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; – Τι πρέπει να κάνεις για να μην πονάς!

Ο υδράργυρος έχει ανέβει και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα, από…

Πλευρική και Περιστροφική κλίση της λεκάνης Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

 Πλευρική και Περιστροφική κλίση της λεκάνης Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport…

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Αυχενοβραχιόνιο Σύνδρομο: Πώς η άσκηση βοηθάει στη θεραπεία του/ Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Αυχενοβραχιόνιο Σύνδρομο: Πώς η άσκηση βοηθάει στη θεραπεία του/ Γράφει ο Νικόλαος…