Πώς να μην σπάνε τα αβγά όταν τα βράζετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνουν όταν βράζουμε τα αβγά που θέλουμε να φάμε είναι να ραγίζουν ή να σπάνε.

Κι όμως, αυτό οφείλεται συνήθως σε δικό μας λάθος το οποίο μπορούμε να αποφύγουμε. Ο βασικός λόγος που σπάνε τα αβγά στο βράσιμο είναι η θερμοκρασία. Συνήθως το ρίχνουμε στο νερό αμέσως μόλις το βγάζουμε από το ψυγείο και εδώ είναι το μεγάλο λάθος.

Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζετε από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσετε. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου ώστε να μη ραγίσουν ή σπάσουν κατά το βράσιμο.

newsbeast.gr

You May Also Like

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και πώς θα βρείτε ανακούφιση

Καούρα στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και πώς θα βρείτε ανακούφιση

Δύο φαγητά που είναι καλύτερο να αποφεύγετε να ξαναζεσταίνετε

  Δύο φαγητά που είναι καλύτερο να αποφεύγετε να ξαναζεσταίνετε

Γιατί δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να αγοράζουμε φθηνό μέλι

Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν αγοράζουμε αληθινό μέλι;

Τα σημάδια που δείχνουν πως υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω σας και 20 τεχνικές για να την διώξετε

Τα σημάδια που δείχνουν πως υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω σας και 20…

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί για αρκετές μέρες

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί για αρκετές μέρες

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βάζετε τη μάσκα. Αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βάζετε τη μάσκα. Αναλυτικές οδηγίες…

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα…

Τι είναι η θεραπεία κίνησης; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Τι είναι η θεραπεία κίνησης; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Τι Πραγματικά Προσέχουν Οι Άντρες Στις Γυναίκες Με Βάση Την Επιστήμη

Τι Πραγματικά Προσέχουν Οι Άντρες Στις Γυναίκες Με Βάση Την Επιστήμη