Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε με την εξάλειψη των μυρωδιών του καπνού, δεν είστε μόνοι.

Αν και η πρώτη σκέψη για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές καπνού και τσιγάρων στο σπίτι είναι να προσλάβετε συνεργείο για βαθύ καθαρισμό, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) λέει ότι ο αέρας των εσωτερικών χώρων είναι έως και πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Έτσι, αν και μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να ανοίγετε πόρτες και παράθυρα τον χειμώνα, είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους να κυκλοφορείτε περισσότερο εξωτερικό αέρα μέσα και έξω από το σπίτι. Η κίνηση του φρέσκου αέρα βοηθά στην απομάκρυνση ρύπων μέσα στο σπίτι, όπως ο καπνός και η αιθάλη.

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του καπνού βραχυπρόθεσμα είναι με τις βασικές εργασίες καθαρισμού, όπως το ξεσκόνισμα, το πλύσιμο και η απολύμανση επιφανειών με ήπιο σαπούνι ή προϊόντα καθαρισμού.

Οι ειδικοί προτείνουν επίσης να ελέγξετε το σπίτι σας για στάχτη και αιθάλη που μπορεί να προσκολλώνται σε δάπεδα, πάγκους και άλλες επιφάνειες, καθώς και να καθαρίζετε τα χαλιά και να σκουπίζετε τοίχους και πάγκους. Αν δεν απαλλάξετε το σπίτι σας από αυτά τα πράγματα, τότε θα συνεχίσουν να ανακυκλώνονται στον αέρα και θα συμβάλλουν στην παρατεταμένη μυρωδιά καπνού.

Πώς φεύγουν οι μυρωδιές καπνού από τα έπιπλα

Όσον αφορά το πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές καπνού στα έπιπλα του σπιτιού σας, λίγο επιπλέον καθάρισμα μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Οι ειδικοί συνιστούν να φορέσετε γάντια και να απολυμαίνετε καλά όλα τα χαλιά, τις κουρτίνες, τα ταπετσαρισμένα έπιπλα, τα στρώματα, τα ρούχα σας και οτιδήποτε άλλο μπορεί μυρίζει από τον καπνό.

Για ξύλινα έπιπλα και δάπεδα η απομάκρυνση των μυρωδιών καπνού και τσιγάρου είναι απλή. Αρκεί το πλύσιμο, το ξεσκόνισμα και ο καθαρισμός τους με σαπούνι ή καθαριστικά για ξύλο. Εφαρμόστε τις ίδιες τεχνικές καθαρισμού σε ντουλάπια, συρτάρια, γραφεία, τραπέζια και ξύλινες καρέκλες.

Όσον αφορά την απολύμανση, δύο προϊόντα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα: η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι. Μπορεί να ακούγονται σαν παλιομοδίτικες λύσεις, αλλά αυτά τα σπιτικά είδη μπορούν να κάνουν θαύματα με τις μυρωδιές από καπνό και τσιγάρο.

Πώς φεύγουν μια και καλή οι μυρωδιές από καπνό στο σπίτι

Εάν έχετε κλιματιστικό, τότε έχετε ήδη κάνει την μισή δουλειά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κλιματιστικά και ο σωστός εξαερισμός είναι ένας αποτελεσματικός συνδυασμός που αντικαθιστά τον “μπαγιάτικο” αέρα στο σπίτι με φρέσκο αέρα απ’ έξω.

Φροντίστε να επιτρέπετε την κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των δωματίων προτού οι μυρωδιές του καπνού φτάσουν σε σκληρά και μαλακά έπιπλα. Ο ανεπαρκής φυσικός και μηχανικός αερισμός κλειστών χώρων αυξάνει τα επίπεδα ρύπων, επειδή δεν εισέρχεται σε αυτούς αρκετός εξωτερικός αέρας.

Υπάρχει κι ένα άλλο “όπλο”: ένας καθαριστής αέρα. Αυτός συμβάλλει στον κατάλληλο εξαερισμό και κλιματισμό, σύμφωνα με την ΕΡΑ. Μην περιμένετε από τον καθαριστή αέρα να αφαιρέσει όλα τα ανεπιθύμητα σωματίδια από το σπίτι. Παρόλο που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των συνολικών ρύπων σε έναν μόνο χώρο, δεν είναι μια θαυματουργή λύση και δεν θα αφαιρέσει όλα τα κατάλοιπα που αφήνουν μυρωδιές καπνού και τσιγάρου. Ειδικά για τα σωματίδια καπνού, η EPA προτείνει να αναζητήσετε έναν καθαριστή αέρα με υψηλό ρυθμό παροχής καθαρού αέρα (CADR), οπότε θα είναι εξειδικευμένος για τον καπνό του τσιγάρου, που αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια.

ΠΗΓΗ:https://www.iatropedia.gr/

You May Also Like

Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς τρόπους!

Table of Contents Hide Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς…

Φτιάξτε τις δικές σας φωτιζόμενες γλάστρες για μαγική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι ή την αυλή σας

Table of Contents Hide Φτιάξτε τις δικές σας φωτιζόμενες γλάστρες για μαγική…

«Πιάστηκες» από κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; – Τι πρέπει να κάνεις για να μην πονάς!

Ο υδράργυρος έχει ανέβει και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα, από…

Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού;

Table of Contents Hide Αναρωτιέστε αν το στρώμα που κοιμάστε είναι αρκετά…

Το νέο σπίτι της Gwyneth Paltrow μας έδωσε 4 φανταστικά tips διακόσμησης

Table of Contents Hide Το νέο σπίτι της Gwyneth Paltrow μας έδωσε…

Τι είναι ο βόρακας και που χρησιμοποιείται

Τι είναι ο βόρακας και που χρησιμοποιείται

Πως μπορείτε να ντύσετε έναν εξωτερικό τοίχο για να αλλάξετε τη διάθεση – 50 απίθανες ιδέες

Table of Contents Hide Πως μπορείτε να ντύσετε έναν εξωτερικό τοίχο για…

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

22 υπέροχες ιδέες για να αξιοποίησετε τα μπουκάλια και τα βάζα που δεν χρειάζεστε

Έχετε παλιά μπουκάλια ή βάζα και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε; Μην ανησυχείτε!…

30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για να φαίνεσαι 10 χρόνια νεότερη

Table of Contents Hide 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για…