Π.Ε. Καστοριάς: Ξεκίνησε η ετήσια κατάθεση δικαιολογητικών  των Πολιτιστικών Σωματείων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της εποπτείας από την υπηρεσία τους των Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, σε εφαρμογή του άρθρου 29 & 30 του Ν.281/1914,όπως τροποποιήθηκε, ενημερώνει όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού Καστοριάς για την υποχρέωση τής Ετήσιας κατάθεσης των δικαιολογητικών, καθώς και των βιβλίων που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία να τηρούν, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς.

Συγκεκριμένα απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω:

  1. Αίτηση στην οποία θα γίνεται σαφής αναφορά του θέματος και των συνημμένων βιβλίων -δικαιολογητικών
  2. Υποχρεωτικά τηρούμενα βιβλία (Μητρώο μελών, Πρωτόκολλο αλληλογραφίας, βιβλίο περιουσιακών στοιχείων, βιβλίο εσόδων εξόδων, βιβλίο πρακτικών Γ.Σ, βιβλίο πρακτικών Δ.Σ).
  3. Απολογιστικά στοιχεία (οικονομικός απολογισμός προηγούμενου έτους, προϋπολογισμός νέου έτους, απολογισμός δραστηριοτήτων προηγούμενου έτους, προγραμματισμός δράσεων νέου έτους, έκθεση Ε.Ε),
  4. Φωτοαντίγραφο του πρακτικού των αρχαιρεσιών, που αφορά τη νόμιμη εκλογή του ισχύοντος Δ.Σ από το βιβλίο πρακτικών Γ.Σ(σε περίπτωση εκλογής νέου ΔΣ)
  5. Φωτοαντίγραφο του πρακτικού συγκρότησης του Δ.Σ σε σώμα, από το βιβλίο πρακτικών Δ.Σ (σε περίπτωση συγκρότησης νέου ΔΣ)

Η κατάθεση τους θα πραγματοποιείται έως και τις 31 Μαρτίου κάθε έτους (για το κλειστό προηγούμενο έτος ) και μετά την παρέλευση του παραπάνω οριζόμενου χρόνου οι αιτήσεις, που πιθανόν θα κατατεθούν, θα επιστρέφονται ως άνευ αντικειμένου στον αιτούντα σύλλογο.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, πέραν του οριζόμενου χρόνου ΔΕΝ θα χορηγούνται από την υπηρεσία μας οι Βεβαιώσεις εν ενεργεία συλλόγου για οποιαδήποτε χρήση. σε συλλόγους, που δεν έχουν προβεί στην εμπρόθεσμη ετήσια κατάθεση των προς έλεγχο δικαιολογητικών τους.

 Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς,  ισόγειο, γραφείο 11, τηλέφωνο 2467350217, αρμόδιος υπάλληλος  Παγούνης Νίκος και στον 2ο όροφο, γραφείο 13, τηλέφωνο 2467350284, αρμόδια υπάλληλος Ρεσίνη Σοφία.

 

You May Also Like

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η περιοδεία του Γιάννη Κορεντσίδη και του Συνδυασμού του στην Δημοτική Ενότητα Μακεδνών

Η περιοδεία του Γιάννη Κορεντσίδη και του Συνδυασμού του στην Δημοτική Ενότητα…

ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ: Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Zootechnia 2019. Προβλήθηκε η άυλη πολιτιστική κληρονομιά και στηρίχθηκαν εμπράκτως οι φορείς και οι σύλλογοι της περιοχής

ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ: Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Zootechnia 2019.…

Π.Ε. Κοζάνης: 1.709.000,00€ για το ορεινό δίκτυο Αναρράχης, Βλάστης, Σισανίου (19km)

  Π.Ε. Κοζάνης:  1.709.000,00€ για το ορεινό δίκτυο Αναρράχης, Βλάστης, Σισανίου (19km)

Πραγματοποιήθηκε η Κοπή Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου – Αφιέρωμα στον Όσιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη [Φωτορεπορτάζ]

Πραγματοποιήθηκε η Κοπή Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου

Το αναλυτικό πρόγραμμα της αναβίωσης του εθίμου “Μπουμπούνα-Χάσκαρι & Καθαρά Δευτέρα”

Ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία “Τουρισμού – Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” αναβιώνει όπως…

Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Πύργων Εορδαίας

  Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Πύργων Εορδαίας

Έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στους Δήμους Νεστορίου, Βελβεντού και Σερβίων προϋπολογισμού 568.301 ευρώ

  Έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στους Δήμους Νεστορίου, Βελβεντού και Σερβίων προϋπολογισμού 568.301…