Την κυβερνητική πρόθεση να δοθεί νέα παράταση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, απέσπασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

 

Το θέμα των ληξιπρόθεσμων καθώς και άλλα που αφορούν την περίθαλψη και τους παρόχους υγείας, όπως clawback από πληρωμές υπηρεσιών κ.λπ., τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, τη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

 

Μιλώντας στο Δ.Σ. ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είπε τα ακόλουθα:

 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι το 2012, οφείλουν να εξοφληθούν, μέσα από Νομοθετική Ρύθμιση μέχρι 30.6.2017.

Πολλά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, κ.λπ.), δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα πληρωμών μέχρι 30 Ιουνίου 2017, με επακόλουθο την παραγραφή.

 

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, ή πρόκειται να γίνουν, προκειμένου να μη χαθεί ο κόπος και ο ιδρώτας των παρόχων υγείας τόσων ετών.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι υπάρχει κυβερνητική υπόσχεση για νέα παράταση, μέσα από Νομοθετική Ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλαιές αυτές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα προς κάθε πάροχο το clawback του τρέχοντος αλλά και των προηγούμενων ετών, τόσο για φορολογικούς λόγους, όσο και προς γνώση των υποχρεώσεών τους.

 

Μετά το τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμη με τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία και των Προέδρων των Ομοσπονδιών της ΠΟΣΚΕ (Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών) κ. Φ. Πατσουράκο και της ΠΟΣΙΠΥ (Εργαστηριακών Ιατρών) κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς για τις ενέργειες που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν για τις αποπληρωμές των παρόχων υγείας.

 

Κατά τη σύσκεψη αυτή ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία του κλάδου, τόσο για την καθυστέρηση αποπληρωμών όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών, παλαιών και νέων και ζήτησαν την επιτάχυνση των πληρωμών για να αποκλιμακωθεί η απόγνωση και η αγωνία στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί πάροχοι υγείας, από τη καθυστέρηση αυτή.

 

Ζήτησαν κάθε δυνατή παρέμβαση, Νομοθετική (για τη μη παραγραφή), αλλά και λειτουργική για το σκοπό αυτό.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ από τη πλευρά του τόνισε ότι  μέσα και από τις επανειλημμένες πιέσεις και παρεμβάσεις μας, προσπαθεί σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν οι αποπληρωμές των παλαιών οφειλών, επανέλαβε την υπόσχεση την οποία έχει λάβει για νέα Νομοθετική Ρύθμιση παράτασης αποπληρωμής των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Όσον αφορά τις οφειλές του τρέχοντος έτους, παρά τη καθυστέρηση ελπίζει σε αποπληρωμή των τριών πρώτων μηνών, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δήλωσε ότι η ανακοίνωση του clawback τρέχοντος και παλαιών ετών είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι είναι απαράδεκτο οι υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί εδώ και καιρό στους ασφαλισμένους από κάθε ιατρό κλινικό και εργαστηριακό ή διαγνωστικό εργαστήριο, να μην αποζημιώνονται καθόλου, ή με μεγάλες καθυστερήσεις και ότι η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προ έτους (Ιούνιος 2016) απέστειλε εξώδικο προς όλα τα Ταμεία, τα οποία εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Θα προβεί από τη πλευρά του  σε κάθε περαιτέρω ενέργεια, μέσα από αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.