Δεν είχε ιδέα ο Υπουργός Παιδείας για την πρόταση του Δήμου Άργους Ορεστικού. “Παράπεσε” ο φάκελος με την πρόταση και στάλθηκε με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση!

Της Χρύσας Κοσμίδου

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Άργους Ορεστικού κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Βογατσικού.

Οι κίτρινες πληροφορίες, έκαναν λόγο για αντιπαλότητα μεταξύ των Δήμων Άργους Ορεστικού και Καστοριάς, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Πάγια θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού είναι πως ό,τι κινήσεις και δράσεις γίνονται προς το κοινό όφελος και την παιδεία είναι ευχάριστες. Μάλιστα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων ευχήθηκαν το Μουσικό Σχολείο της Π.Ε. Καστοριάς να χαράξει μια όμορφη πορεία.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει και η παραφιλολογία, η οποία προσπαθεί να γυρίσει τον κόσμο δεκαετίες πίσω με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων «Καταστήσαμε σαφές ότι η ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αντιπαράθεση με την έτερη πρόταση του αδελφικού Δήμου Καστοριάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Βιτούλας.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, θέλοντας να καθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατά τη συνεδρίαση ανέφερε πως «Ο λόγος της σημερινής συνεδρίασης (σ.σ. 19/06/2017) ουδεμία σχέση έχει με δήθεν αντιπαράθεση με το όμορο Δήμο. Βέβαια, κατά την άποψή μου πληγώθηκε το ηθικό και πολιτικό αίσθημα, όχι μόνο αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των 13.500 δημοτών του Δήμου μας».

 

“Παράπεσαν”… τα έγγραφα της πρότασης και άλλαξαν τα όρια της χώρας!

Ο κ. Κεπαπτσόγλου, πραγματοποίησε μια αναδρομή στα προηγούμενα έτη και ανέφερε το πώς ξεκίνησε το “όνειρο” για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου και πώς τελικά κατέληξε με το ΦΕΚ που γνωστοποιήθηκε στις 15 Ιούνιου.

Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και σε ένα άλλο θέμα που γεννά πολλά ερωτήματα, όπως για ποιο λόγο δεν έφτασε εγκαίρως η πρόταση που συνέταξε ο Δήμος στο αρμόδιο Υπουργείο «Το 2015-2016 που καταθέσαμε την πρόταση για πρώτη φορά δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, διαπίστωσα εκ των υστέρων, όταν μετέβηκα στην Αθήνα, ότι η πρόταση αυτή δεν έχει αποσταλεί ποτέ στο Υπουργείο. Όταν επέστρεψα, έχοντας τη βεβαίωση από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας, ότι στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχει συμπεριληφθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου, μέσω εγγράφων ερωτήθηκε η Περιφερειακή Διευθύντρια, γιατί δεν απέστειλε την πρόταση και μας απάντησε ότι εκ παραδρομής παρέπεσαν τα έγγραφα και για αυτό στάλθηκαν αργοπορημένα μετά από τρεις εβδομάδες. Προφανώς τότε βρήκαν πρωτόκολλο».

Το έτος 2016-2017, παρόλο που άλλαξε η εγκύκλιος, από τον τότε Υπουργό Νίκο Φίλη, τηρήθηκε κατά γράμμα από το Δήμο, κατατέθηκε εγκαίρως η πρόταση και τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες «Επειδή είχαν συμβεί όλα αυτά κατά το παρελθόν, φροντίσαμε να αποστείλουμε την πρόταση απευθείας στο αρμόδιο Υπουργείο. Ρωτήσαμε εγγράφως την τοπική Διευθύντρια για τις εξελίξεις και μας απάντησε ότι έχει στείλει αναλυτικά, πέρα από την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αποφάσεις δέσμευσης -πίστωσης και έτσι βρισκόμασταν σε φάση αναμονής της αξιολόγησης. Βέβαια, η Περιφερειακή Διευθύντρια στέλνει παράλληλα πρόταση προς το Υπουργείο για ίδρυση μουσικού σχολείου στην πόλη της Καστοριάς, καθώς σύμφωνα με την ίδια “ίδρυση μουσικού σχολείου προτείνει και ο Δήμος Άργους Ορεστικού με έδρα το Τοπικό Διαμέρισμα του Βογατσικού, ένα μικρό χωριό στη μεθόριο μεταξύ του Νομού Καστοριάς και Νομού Κοζάνης”. Μάλλον έχουμε μπερδευτεί και γεωγραφικά. Προσωπικά γνωρίζω πως η μεθόριος είναι προς την άλλη πλευρά. Μάλλον η κα Διευθύντρια έχει αλλάξει και τα όρια της χώρας».

Δεν είχε ιδέα ο Υπουργός Παιδείας για την πρόταση του Δήμου Άργους Ορεστικού

Παρόλη την “Οδύσσεια” υπήρχαν τα ενθαρρυντικά μηνύματα από μεριάς του Υπουργείου, καθώς ο Δήμος Άργους Ορεστικού, περιελάμβανε στην πρότασή του και τις μουσικές κατασκηνώσεις. Έτσι λοιπόν, ο κ. Κεπαπτσόγλου, ήδη από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους θέλησε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και ζήτησε τη βοήθεια από την τοπική Βουλευτή «Από τις 10 Μαρτίου, το ραντεβού “κλείστηκε” για τις 15 Ιουνίου. Φυσικά παράλληλα στείλαμε επιστολή στους τοπικούς εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων της Π.Ε. Καστοριάς. Η ΝΟΔΕ Καστοριάς απάντησε μέσα σε δύο ημέρες, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει».

Από την άλλη μεριά, κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας, έστελνε έγγραφα προς το Δήμο. Για παράδειγμα στις 7 Ιουνίου αναφέρεται ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, αλλά η ίδρυση Μουσικού Σχολείου για το Δήμο Άργους Ορεστικού, δεν προτείνεται από την Περιφερειακή Διευθύντρια «Άρα είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Υπουργού, μεταβαίνουμε στην Αθήνα την προηγούμενη Πέμπτη (15/06) μαζί με δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους, τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη και τον Περιφερειακό Σύμβολο κ. Κάτανο, αλλά και παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και συμβούλων του Υπουργού. Αναλύουμε την πρόταση, εκπλήσσεται από αυτήν ο Υπουργός, και μας δηλώνει ότι δεν είχε ιδέα. Εν συνεχεία αναλύοντάς του την πρόταση ενθουσιάστηκε και μας διαβεβαίωσε ότι θα την στηρίξει με κάθε τρόπο. Φυσικά δεν απέκλεισε την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Δήμο μας.  Ανανεώνουμε το ραντεβού για την Τρίτη 20 Ιουνίου ώστε να δούμε τις λεπτομέρειες. Φεύγουμε από το Υπουργείο, ενημερώνουμε τον κόσμο μέσω δελτίου τύπου και πριν προλάβουμε να φτάσουμε στη Λαμία, μαθαίνουμε ότι αναρτήθηκε σε διάφορα site το ΦΕΚ για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην πόλη της Καστοριάς, η οποία όμως απόφαση έχει βγει από 29 Μαΐου, τρεις εβδομάδες πριν από τη συνάντησή μας! Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ήταν ανήθικο αυτό που έγινε και όπως έγινε. Θα μπορούσαν να μας πουν ότι έχει τελειώσει το θέμα και να μη πηγαίνει το κλιμάκιο αυθημερόν στην Αθήνα, χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Θα το σεβόμασταν εάν μας έλεγαν την αλήθεια».

Με βάση τα όσα ανέλυσαν ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και προς τους τοπικούς Βουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Π.Ε. Καστοριάς: Επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ)

Π.Ε. Καστοριάς: Επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Δήμος Βοϊου: Ρύθμιση οφειλών για φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19

  Δήμος Βοϊου: Ρύθμιση οφειλών για φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί…

38.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου

  38.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα το πρώτο…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Κανείς δεν μπορεί να πειραματίζεται με τους πολίτες της Καστοριάς

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Κανείς δεν μπορεί να πειραματίζεται με τους πολίτες της Καστοριάς

Πριν 4 χρόνια: Όλη η λίμνη ντυμένη στα λευκά! (φωτο – βίντεο)

Πριν 4 χρόνια: Όλη η λίμνη ντυμένη στα λευκά! (φωτο – βίντεο)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει για τη διαδικασία απομάκρυνσης των μικρών άγριων ζώων από τον αστικό ιστό

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει για τη διαδικασία απομάκρυνσης των μικρών…