Η Ραδιολέσχη Καστοριάς SZ2RCK βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση εκπομπών με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX2PLSK (Prehistoric Lake Settlement of Kastoria), που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου 2022 στον χώρο του προϊστορικού λιμναίου οικισμού Καστοριάς.

Η Ραδιολέσχη Καστοριάς SZ2RCK βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση εκπομπών με το ειδικό διακριτικό κλήσης SX2PLSK (Prehistoric Lake Settlement of Kastoria), που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου 2022 στον χώρο του προϊστορικού λιμναίου οικισμού Καστοριάς.

Οι εκπομπές πραγματοποιήθηκαν για την προβολή της Καστοριάς, την εκπαίδευση των μελών της Ραδιολέσχης στις επικοινωνίες βραχέων κυμάτων σε καταστάσεις φορητότητας και έντονης δραστηριότητας καθώς και την δοκιμή εξοπλισμού, διατάξεων και συστημάτων.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Ραδιολέσχης Καστοριάς έστησαν δύο σταθμούς βραχέων κυμάτων και επικοινώνησαν με 75 χώρες (Αυστραλία, Ιαπωνία Γουατεμάλα, Αμερική, Καναδάς, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό, Ινδονήσια, Μαλαισία κ.α.) ενώ η ιστοσελίδα του ειδικού διακριτικού SX2PLSK που είχε δημιουργηθεί είχε πάνω από 3500 επισκέψεις. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1700 επαφές.

 

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν βεβαίως να γίνουν χωρίς την αμέριστη αρωγή του Δήμου Καστοριάς και της Εταιρείας «Μακεδνός». Σε αυτούς τους φορείς η Ραδιολέσχη Καστοριάς εκφράζει τις ευχαριστίες για την συνεισφορά τους στο εγχείρημα αυτό. Για τις προσεχείς εκδηλώσεις της Ραδιολέσχης θα γίνει αναλυτική ενημέρωση.

Η Ραδιολέσχη Καστοριάς είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που ιδρύθηκε το έτος 2006, από μια ομάδα δραστήριων ραδιοερασιτεχνών. Απαρτίζεται από πρόσωπα με πλούσια εμπειρία γύρω από την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη, που διακρίνονται για το υψηλό αίσθημα προσφοράς, με ευαισθησίες στα τοπικά κοινωνικά δρώμενα και με όραμα την ενασχόληση των νέων με τον Ραδιοερασιτεχνισμό και κατ’ επέκταση με τον εθελοντισμό, την ευαισθητοποίησή σε κοινωνικά ζητήματα, καθώς και με την πρόσβαση τους στη γνώση και στον πειραματισμό της τεχνολογίας. Στο διάστημα λειτουργίας της, η Ραδιολέσχη αναγνωρίσθηκε ως εταίρος της περιοχής με συνεχή κοινωνική προσφορά, καθώς μεταξύ άλλων συμβάλει στην τηλεπικοινωνιακή κάλυψη σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (θεομηνίες, σεισμοί, κλπ.)
Πληροφορίες για τις δράσεις της Ραδιολέσχης Καστοριάς, καθώς και τον Ραδιοερασιτεχνισμό γενικότερα, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας http://www.sz2rck.gr

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Φώτιος Πρασσάς Πασχάλης Παπαδημητρίου
SV2BXZ SY2CDR

You May Also Like

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

«Ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας