Σειρά επαφών πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης 

Σειρά επαφών με υπουργούς και αξιωματούχους υπουργείων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, με στόχο τη διαρκή προώθηση θεμάτων της Περιφέρειας.

Ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτριο Κοσμίδη, αιτήθηκαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη την οικονομική στήριξη του κλάδου της γούνας. Ο Υπουργός συμφώνησε και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξης μέχρι τo τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, παρουσία του Προέδρου της Μ.Ο.Δ. κ. Γεώργιου Παπαδημητρίου, συμφωνήθηκε η άμεση έλευση κλιμακίου της Μ.Ο.Δ. στη Δυτική Μακεδονία για την επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης του Π.Ε.Π. και την υποστήριξη των τελικών δικαιούχων του προγράμματος.

Ακολούθησε ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για το φλέγον θέμα της Μ.Ε.ΤΕ  Α.Ε. και την αποφυγή απολύσεων εργαζομένων στο ορυχείο του Προσηλίου. Η συνάντηση έγινε παρουσία των βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας, εκπροσώπων των εργαζομένων, των Δημάρχων Κοζάνης, Φλώρινας και Σερβίων, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, του ιδιοκτήτη του ορυχείου και του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Η., οι οποίοι και κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Ο Υπουργός συμφώνησε για τη διερεύνηση, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ,  όλων των σεναρίων, προκειμένου να  αποτραπούν οι  απολύσεις που ανακοίνωσε η επιχείρηση.

Οι σοβαρές ελλείψεις στις ΒΙ.ΠΕ. των Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας συζητήθηκαν διεξοδικά με το Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης κ. Κωστή Μουσουρούλη, ενώ προγραμματίστηκε, για την επόμενη εβδομάδα, συνάντηση εργασίας με τους υπευθύνους της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, με αντικείμενο τα καυτά προβλήματα των ΒΙ.ΠΕ..

Νωρίτερα, στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκαν με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθηνά Καλύβα οι εναπομείνασες ενέργειες για την τελική διευθέτηση της παραχώρησης των Διοικητηρίων της Π.Ε. Κοζάνης και Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος να αναβαθμισθούν και να εκσυγχρονιστούν μέσω  των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης που θα προκηρυχθούν στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, σχεδιάστηκαν με την κ. Καλύβα τα επόμενα βήματα για τη διεκπεραίωση ζητημάτων, τόσο της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου ώστε να καταστεί επιλέξιμη επενδύσεων, όσο και του κτιρίου του Γκέρτσειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.

Ακολούθησε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Υπουργό κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε τον Υπουργό  να  τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από το έπος του ΄40 και για την ολοκλήρωση των ενεργειών συλλογής δειγμάτων DNA από τους συγγενείς των 897 πεσόντων Δυτικομακεδόνων κατά το έτος 1940-41. Ο Υπουργός αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση. Επιπλέον, ενημερώθηκε και για την καθιέρωση επετειακών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια που θα εμπεριέχουν παράλληλη ανάπτυξη δράσεων ιστορικού τουρισμού. Τόσο στο Επταχώρι Καστοριάς, όσο και στο ύψωμα της Αννίτσας στα Γρεβενά.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι ανάδειξης και αξιοποίησης ιστορικών τόπων της σύγχρονης ιστορίας των απελευθερωτικών αγώνων της Δυτικής Μακεδονίας.

You May Also Like

Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς εν όψει των πρόωρων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου…

Δήμος Καστοριάς: Δύο μικρές γιορτές, ένα μεγάλο «μπράβο κι ευχαριστώ»

Δήμος Καστοριάς: Δύο μικρές γιορτές, ένα μεγάλο «μπράβο κι ευχαριστώ»

Έλληνες Στρατιωτικοί: Το Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε και πάλι το αίτημα αποφυλάκιση τους

Έλληνες Στρατιωτικοί: Το Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε και πάλι το αίτημα αποφυλάκιση τους

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : Χωρίς πολλά λόγια Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

      ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : Χωρίς πολλά λόγια Ο ΘΑΝΑΤΟΣ…

Ι.Μ. Καστοριάς: Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών  και Εκδήλωση για τους Εκπαιδευτικούς

Ι.Μ. Καστοριάς: Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών  και Εκδήλωση για τους Εκπαιδευτικούς

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γραμμή Άμεσης Βοήθειας για τους πολίτες, στα πλαίσια αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γραμμή Άμεσης Βοήθειας για τους πολίτες, στα πλαίσια αποτροπής…

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Μπαλαμπανίδου Χοστελίδου Κατερίνας από το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας

  Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της  Μπαλαμπανίδου Χοστελίδου Κατερίνας από το …

Ένταξη 314 επιλαχόντων νέων αγροτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020

Ένταξη 314 επιλαχόντων νέων αγροτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Υπομέτρο 6.1…

“Η ώρα των Αντιδημάρχων – Ώρα για δουλειά”. Αύριο οι ανακοινώσεις του νέου Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

“Η ώρα των Αντιδημάρχων – Ώρα για δουλειά”. Αύριο οι ανακοινώσεις του…