Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ως φορέας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης – αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, και εκλαΐκευσης και διάχυσης της επιστήμης προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό, ήταν το θέμα ημερήσιας διάταξης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, Μέλος της οποίας είναι η Μαρία Αντωνίου.

Η Μαρία Αντωνίου στην τοποθέτησή της, αφού έκανε αναφορά στην ιστορικότητα του Αστεροσκοπείου και στην σημαντικότητα της ίδρυσής του, έθεσε μία σειρά ερωτημάτων και ζητημάτων που το αφορούν, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω ανάπτυξης και αξιοποίησής του.

Πιο συγκεκριμένα ζήτησε από το νέο Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, να ενημερώσει τα Μέλη της Επιτροπής για το όραμά του αναφορικά με το Αστεροσκοπείο, κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει με τους συμβασιούχους του και τις διαδικασίες πρόσληψης νέων ερευνητών, για την πιθανότητα αυτονομίας του Ινστιτούτου και για τους τρόπους χρηματοδότησής του με στόχο τον προγραμματισμό ακόμα περισσότερων δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ινστιτούτου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς που ήταν παρών στην Επιτροπή προσπάθησε να παρέμβει λέγοντας ότι τα ζητήματα που έθεσε η Μαρία Αντωνίου είναι πολιτικά, για να του ανταπαντήσει η ίδια πολύ εύστοχα, ότι «εδώ κ. Υπουργέ δεν είμαστε σχολείο, αλλά πολιτικό όργανο που έχουμε χρέος να θέτουμε πολιτικά ζητήματα και να κάνουμε πολιτικές ερωτήσεις. Ούτε θα μας το απαγορέψετε, ούτε θα τα δεχόμαστε όλα αμάσητα», τόνισε η Μαρία Αντωνίου, στην δευτερολογία της.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19