Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  οι υποψήφιοι σπουδαστές συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα θα δηλώσουν την προτίμησή τους για το ποια ειδικότητα θέλουν να παρακολουθήσαν από τη νέα χρονιά. Η λίστα με τις ειδικότητες θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. (iek-kastor.kas.sch.gr).

Της Χρύσας Κοσμίδου

Για ακόμη μια χρονιά το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του την ηλεκτρονική πλατφόρμα προτίμησης ειδικοτήτων των υποψήφιων σπουδαστών. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Απόστολο Τζιώτζη η πλατφόρμα θα είναι ενεργή μέσα στις επόμενες ημέρες «Στην παρούσα φάση επεξεργαζόμαστε και διερευνούμε τις ειδικότητες έτσι ώστε οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι της νέας χρονιάς (2018-2019) να επιλέξουν ποια ειδικότητα τους ενδιαφέρει περισσότερο».

Μέχρι αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως οι περισσότεροι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για την ειδικότητα “Διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου”.  Βέβαια η Διοίκηση του Ι.Ε.Κ. στοχεύει ώστε να υπάρχουν ειδικότητες που απευθύνονται σε όλους τους εργασιακούς τομείς «Το νούμερο ένα που μας απασχολεί είναι η μετέπειτα απορροφητικότητα. Δηλαδή ειδικότητες που βλέπουμε ότι δεν έχουν προοπτική για άμεση εργασία, δεν θα συμπεριληφθούν» σημείωσε ο κ. Τζιώτζης. Βέβαια προκειμένου να μπορέσει μια ειδικότητα στο πρόγραμμα σπουδών του Ι.Ε.Κ. απαιτείται και ο εργαστηριακός εξοπλισμός. Ευτυχώς για τις ειδικότητες του κλάδου Υγείας ο κ. Τζιώτζης ενημέρωσε πως υπάρχει άψογη συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού «Το γεγονός ότι οι σπουδαστές έχουν εργαστηριακά μαθήματα, αποτελεί ακόμα ένα “συν” για την μετέπειτα εξέλιξή τους».

Ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. ενημέρωσε παράλληλα πως οι απόφοιτοι του τμήματος “Νοσηλευτικής Χειρουργείου” απορροφήθηκαν κατά 100%. Απορρόφηση στο απόλυτο 100% υπήρξε και στην ειδικότητα των “Security”,  «Αυτός είναι ρόλος μας. Δεν μας ενδιαφέρει απλώς να δώσουμε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά τα παιδιά αυτά να μπορέσουν να εργαστούν άμεσα χρησιμοποιώντας το πτυχίο τους. Άλλωστε για αυτό ως Ι.Ε.Κ. κάνουμε και διάφορες δράσεις. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα παιδιά μας, και πώς δουλεύουν πάνω στο αντικείμενό τους».

Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες οι σπουδαστές του τμήματος Αισθητικής (Κιορπελίδου Όλγα , Νικολαϊδου Βούλα, Παπαδοπούλου Εύα, Σίμου Εύη, Τσομπάνου Κατερίνα και Χαλκιά Όλια)  και η Εκπαιδεύτρια Ευτέρπη Πουρσανίδου επιμελήθηκαν  αφιλοκερδώς το μακιγιάζ  των μελών και  των φίλων του “Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Βοΐου”,  που επάνδρωσαν το φετινό γκρουπ στην παρέλαση της Νεάπολης, την Κυριακή της Αποκριάς 18 Φεβρουάριου. Μάλιστα η Πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Τζημούρτα  χαρακτηριστικά ανέφερε «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα σύσσωμο το τμήμα Αισθητικής του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, όπου οι σπουδαστές  ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το επίπεδο του σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς είναι πολύ υψηλό και αυτό φανερώνεται από τις εξετάσεις πιστοποίησης που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Κοζάνη «Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικό καθώς από τα 18 άτομα που συμμετείχαν οι 14 πήραν το δίπλωμά τους με μια αρκετά καλή βαθμολογία, ενώ οι υπόλοιποι 4 κατάφεραν να περάσουν το ένα από τα δύο μέρη  -είτε το θεωρητικό, είτε το πρακτικό-.  Αυτό μαρτυρά πως τα πηγαίνουμε καλά και πως οι σπουδαστές παίρνουν στα σοβαρά το στόχο που έχουν θέσει», είπε κλείνοντας ο κ. Τζιώτζης.

You May Also Like

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Στηρίζουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν δίνουμε όμως λευκή επιταγή

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Στηρίζουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, δεν δίνουμε όμως…

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας

Τι δήλωσε η Μαρία Αντωνίου

Με 21 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

  Με 21 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Περιοδεία της Μαρίας Αντωνίου στη Δράμα ως μέλους Κυβερνητικού Κλιμακίου

Κατά την διήμερη επίσκεψη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην περιοχή

Συνελήφθησαν έντεκα άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιγνίου, σε κατάστημα σε περιοχή της Κοζάνης

  Κατασχέθηκαν -291- μάρκες, -4- τράπουλες, -431- τραπουλόχαρτα, -2- μπλοκ σημειώσεων και…

ΔΕΔΔΗΕ: Προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου στην Καστοριά

Ποιες ειδικότητες ζητούνται

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων για διακίνηση πάνω από 705 κιλών κάνναβης

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά…

Τιμή και δόξα 21 Νοεμβρίου: Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21/11) στην Καστοριά…