Στην εκδήλωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων Χριστιανικών Κοινοτήτων του Παναγίου Τάφου και πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα,  την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο, τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, παρουσιάστηκε το καινοτόμο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, από τη Διεπιστημονική Ομάδα του Ε.Μ.Π.

Πρόκειται για το εμβληματικότερο μνημείο της Ορθοδοξίας, το οποίο η Μαρία Αντωνίου είχε επισκεφθεί για προσκύνημα, κατά τη διήμερη παραμονή της στην Ιερουσαλήμ, 12-14 Οκτωβρίου 2014, όταν συμμετείχε σε Διεθνή Συνέδριο, προσκεκλημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Israel  Allies  Foundation. Είχε μάλιστα τότε συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο με τον οποίον είχε εγκάρδια και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…