Σε  εξέλιξη το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας: Σχεδιαστές μόδας από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Καστοριά, για να μυηθούν στην τέχνη της γούνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Σιάτιστα και στην Καστοριά  το Fur Summer School  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe. Το Θερινό Σχολείο Γούνας ξεκίνησε την Παρασκευή 23  Αυγούστου 2019 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Εκπρόσωποι της Ε.Ο.Γ. και της Fur Europe υποδέχθηκαν στη Σιάτιστα την  Παρασκευή 23 Αυγούστου  τους 26  σπουδαστές του Θερινού Σχολείου, οι οποίοι προέρχονται από Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Κίνα, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Αυστρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Εσθονία, Αμερική, Σλοβακία, Βέλγιο και Τουρκία.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου ξεκίνησαν τα μαθήματα υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών-Σχεδιαστών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μικρές και μεγάλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις και  φάρμες γουνοφόρων ζώων, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια επεξεργασίας της γούνας.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην πόλη της Καστοριάς και αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς  “Ο Προφήτης Ηλίας” (Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας), όπου και πραγματοποιούνται τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Να σημειωθεί πως  παράλληλα συνεχίζονται τα σεμινάρια και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γούνα.

Το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο, με την παρουσίαση των δημιουργιών των συμμετεχόντων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση της γούνας μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες: βιοτεχνία, σχεδιασμό, επιχειρηματικότητα, ηθική, μάρκετινγκ και  επικοινωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…