Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ήδη νοσηλεύει 60 ασθενείς με COVID-19 , θετικούς και ύποπτους και άλλους ενενήντα σε άλλα νοσοκομεία: Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Θεσσαλονίκης , Βέροιας.

Η μαιευτική -γυναικολογική γέμισε αμέσως και η επόμενη κίνηση είναι η μεταφορά της παιδιατρικής κλινικής, για να εξοικονομηθούν ακόμα 15 κλίνες. Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί δεν αργεί να έρθει και η σειρά της ψυχιατρικής .Το ερώτημα που γεννιέται είναι πού θα νοσηλευτούν τα καθαρά περιστατικά, αν συνεχιστεί ο αυξανόμενος αριθμός νοσηλειών και τις επόμενες μέρες.

Από το Νοέμβριο του 2020 ο Όμιλος Euromedica έχει θέσει στη διάθεση του συστήματος υγείας της χώρας 20 κλίνες της Κλινικής Ζωοδόχος Πηγή, στην Κοζάνη, καθώς και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ζωοδόχο Πηγή στην Κοζάνη, προκειμένου να απελευθερωθούν οι ΜΤΝ σε δημόσια νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση νεφροπαθών με Covid-19.Προς στιγμήν δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Η Κοζάνη πιέζεται όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης. Κρούσματα συναντιούνται σε πολλές επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ και βιοτεχνίες με 10-15 εργαζόμενους να νοσούν . Προβληματίζουν ιδιαίτερα οι συγκεντρώσεις στα σπίτια, τα κοινά διαλείμματα σε δωμάτια σε εργασιακούς χώρους ,αλλά και η μάσκα κάτω από το πηγούνι.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί μιλούν για διπλά μάσκα , ανοίγουν το λιανεμπόριο και σύντομα και άλλες δραστηριότητες . Ο κόσμος είναι εξουθενωμένος , δύσκολα δέχεται παρατηρήσεις και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν δείχνουν αποτελεσματικοί.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΠΗΓΗ:http://www.prlogos.gr/

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.