Οι άμεσες τοποθετήσεις παθολόγων και παιδιάτρων για τις κλινικές των Νοσοκομείων «Μαμάτσειο» και «Μποδοσάκειο» τέθηκαν ως προτεραιότητα κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με αντιπροσωπεία φορέων στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Μίμης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης και Γιώργος Ντζιμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης θέσεων για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τόνισε ότι μέσα από τη νομοθέτηση της αύξησης του χρόνου παραμονής των επικουρικών γιατρών από 12 μήνες σε 3 χρόνια θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου την πρόταση που έχει εκπονήσει η Αντιπεριφέρεια Υγείας για τον Υγειονομικό Χάρτη, που αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την αναδιάρθρωση και τον υγειονομικό ανασχεδιασμό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΚΑΒ. Η πρόταση της Περιφέρειας είναι πλήρους αποδοχής από το υπουργείο Υγείας, ενώ ο υπουργός τόνισε ότι θα τεθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει πιλοτικά για να εφαρμοστεί και στο σύνολο της χώρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά στο συντονισμό του συλλαλητηρίου για την υγεία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη, ενώ δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί και να ασκεί πιέσεις για την επίλυση των θεμάτων των νοσοκομείων και των δομών υγείας συνολικά, προτείνοντας λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…