Οι άμεσες τοποθετήσεις παθολόγων και παιδιάτρων για τις κλινικές των Νοσοκομείων «Μαμάτσειο» και «Μποδοσάκειο» τέθηκαν ως προτεραιότητα κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με αντιπροσωπεία φορέων στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Μίμης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης και Γιώργος Ντζιμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης θέσεων για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τόνισε ότι μέσα από τη νομοθέτηση της αύξησης του χρόνου παραμονής των επικουρικών γιατρών από 12 μήνες σε 3 χρόνια θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου την πρόταση που έχει εκπονήσει η Αντιπεριφέρεια Υγείας για τον Υγειονομικό Χάρτη, που αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την αναδιάρθρωση και τον υγειονομικό ανασχεδιασμό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΚΑΒ. Η πρόταση της Περιφέρειας είναι πλήρους αποδοχής από το υπουργείο Υγείας, ενώ ο υπουργός τόνισε ότι θα τεθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει πιλοτικά για να εφαρμοστεί και στο σύνολο της χώρας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά στο συντονισμό του συλλαλητηρίου για την υγεία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη, ενώ δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί και να ασκεί πιέσεις για την επίλυση των θεμάτων των νοσοκομείων και των δομών υγείας συνολικά, προτείνοντας λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς τιμήσαμε σήμερα στο Στρατόπεδο «Καραγεωργίου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ

Ανώνυμοι Αλκοολικοί: Στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο με θέμα «ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ: υπάρχει λύση και για σένα»

  Ανώνυμοι Αλκοολικοί: Στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο με θέμα «ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ:…

Χρηματοδότηση δράσεων  ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

Χρηματοδότηση δράσεων  ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ…

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω την Ελληνική Γλώσσα» σε παιδιά της ομογένειας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω την Ελληνική Γλώσσα»…

Η Κοπή της Βασιλόπιτας της Ομάδας Αλκοολικών Ανωνύμων Καστοριάς

Η Κοπή της Βασιλόπιτας  της Ομάδας Αλκοολικών Ανωνύμων Καστοριάς

Οι αυτοδύτες του ΕΤΑΚ Καστοριάς προέβησαν σε σήμανση του βυθισμένου αυτοκίνητου στη λίμνη, το ποίο θα απομακρυνθεί σύντομα (φωτο)

Στις 25/05/2022 οι αυτοδύτες του Ε.Τ.Α.Κ. παρόντος του προέδρου Κ. Χαράλαμπου Σαββίδη…

Την Κυριακή επιλέγουμε αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Επιλέγουμε τον έναν και μοναδικό βουλευτή Καστοριάς.Ψηφίζουμε Μαρία Αντωνίου